Rojbûna Ypê: Tu me çiqasî nas dikî? Li vir test bikin!

Rojbûna Ypê: Tu me çiqasî nas dikî? Li vir test bikin!
James Jennings

Di meha Mijdarê de, Ypê bû 71 sal û bi salan, ew bi rêzek bêkêmasî ya hilberan ji bo alîkariya mal, cil û berg û lênihêrîna laş di kategoriyên girîng de li Brezîlyayê bû marqeya pêşeng.

Ji bo pîrozkirinê, me ev quiz bi gelek meraqan amade kir da ku zanîna we biceribîne. Ma hûn dijwariyê qebûl dikin?

Li pişt salvegera Ypê: eslê pargîdaniyê

Di 6ê çiriya paşîna (November) 1950-an de li şaredariya Amparo, li hundurê São Paulo, hate damezrandin, pargîdanî dest pê kir. dîrok bi hilberîna ji sabûna bar ya kevneşopî, ku heya îro hatî çêkirin û pêşengê bazarê ye.

Navê marqeyê ji îpê îlhama xwe girtiye, dara ku sembola Brezîlyayê ye, li hemû herêmên welêt heye. . Li gorî rapora Brand Footprint Kantar, Worldpanel Division/ Hezîran 2021., ji hêla Kantar Worldpanel ve, îro Ypê di 94,2% malên Brezîlyayê de heye, û li zêdetirî 20 welatan tê firotin.

Quiz rojbûna Ypê: tu der barê berhemên me de çi dizanî?

Ji bo pîrozbahiya rojbûna Ypê li quizê binêrin. Ma hûn ê bikaribin her tiştî rast bikin?

Kaxez û pênûsê hildin an jî bersivên xwe di deftera komputer an jî smartphone xwe de binivîsin û werin em herin!

1) Çi sal bû Lîstik dest pê kir? Makîna şuştina Tixan Ypê?

a)2000

Binêre_jî: Meriv çawa cemidanek dadiqurtîne: Gav bi gav

b)1996

c)1985

d)2002

2) Dengbêja herî navdar a Ypê çawa dest pê kir?

a) Dudil nebe

b) Gumançima?

c) Şaşiyê neke

d) Rast hilbijêre

3) Rêzên Tixan Ypê çi ne?

a)Bihar û nermî

b)Bihar û Havîn

c)Nermbûn û nermî

d)Payîz û Zivistan

4 ) Tê zanîn ku sabûna bar ya Ypê %100 bi biyo û bi eslê xwe xwezayî ye. Lê Ypê kîjan ji rêzên jêrîn NE hildiberîne?

a) Coco

b) Kulîlk

c) Bêalî

d) Çîkolat

5) Rengên ku di Îngilîzî de celebên nermkera qumaşê ya konsantrekirî ya Ypê temsîl dikin çi ne?

a) Sor û Spî

b) Şîn û Kesk

c) Pembe û Şîn

d) Reş û Spî

6) Navê deterjanê Ypê vegan çi ye?

a)Ypê Vegan firaqşûştinê

b)Ypê firaxşuştina kesk

c)Ypê Forest dishwaşon

d)Ypê Flowers firaqşo

7) Ava Tenduristiyê ya Ypê ji bo kengê derbasdar e, ji dikandar û xerîdaran re tê pêşkêş kirin?

a) 3 meh

b) 6 meh

c) 8 meh

d) 1 sal

8) Ypê spîker tê gotin:

a) Pelên payîzê

b) Tava havînê

c) Kulîlkên biharê

d) Serma zivistanê

9) Paqijkerên bîhnxweş Ypê heta çend saetan malê bîhnxweş dikin?

a) 5 saet

b) 10 saet

Binêre_jî: Meriv çawa bi 4 teknîkên cihêreng hewayê şil dike

c) 15 saet

d) 30 saetan [rast]

10) Kîjan vebijarka jêrîn NE navê yek ji bîhnxweşên paqijkerên bîhnxweş Ypê ye?

a) Cereja Tropical

b)Mistérios of Nature

c) Jiyana Şîrîn

d) Baxçeyê Veşartî

11) TheJi bo paqijkirina qumaşan dikare dezenfektantê pirrûvî Ypê Antibac were bikar anîn. Hûn çiqas hewce ne ku hûn hilber li ser qumaşê tevbigere?

a) 5 hûrdem

b) 7 hûrdem

c) 10 hûrdem

d) 15 deqe

12) Ypê Bak Dezenfektan bi çar bîhnxweşan têne firotin. Kîjan ji vebijarkên li jêr NE yek ji wan e?

a) Lavender

b) Şamomil

c) Eucalyptus

d)Firqoz

Ew dem hatiye ku hûn bersivan kontrol bikin, bijmêrin ka we çend rast gotiye!

Di tabloya jêrîn de, rêza jorîn bi hejmara pirsê re têkildar e û rêza jêrîn jî bersiva rast nîşan dide.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
D B A D C B D C D A A B

Ji 1 heta 3 lêdan : hûn dest bi naskirina me dikin

We gelek bersiv rast nestandin, lê tenê rastiya ku hûn li vir bi me re ne jixwe tê wateya pir girîng! Em hêvîdar in ku em bibin beşek ji jiyana we ya rojane, da ku hûn bêtir û bêtir me nas bikin.

Ji 4 heta 7 bersivên rast: hûn jixwe gelek tiştan dizanin

Ah, ew ecêb e! Em bet dikin ku hûn me têra xwe baş nas dikin ku hûn ji hevalên xwe re behsa çareseriyên paqijkirina xaniyê me bikin. Ma hûn pirsên ku we rast negirtin hilbijêrin û di derheqê van hilberan de bêtir fam bikin?

Ji 8 heta12 lêdan: heyranê rastîn!

Wey, pîroz be! Em bi heyranokek rastîn a marqeya xwe re rû bi rû ne û ew me bi serbilindî tije dike. Ma hûn kesek nas dikin ku dikare ji we bêtir lêdan bike? Vê quizê jê re bişîne û bibîne ka kî herî baş distîne!

Ypê her tiştî derbarê paqijkirina malê de dizane! Ji ber vê yekê me rêbernameyek taybetî bi kîtek hilberên paqijiyê amade kiriye ku li malê hebin binihêrin !




James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz nivîskarek navdar, pispor û dilşewat e ku kariyera xwe ji hunera paqijkirinê re terxan kiriye. Bi dilşewatiyek nayê înkar kirin ji bo cîhên bêkêmasî, Jeremy ji bo paqijkirina serişteyên, ders, û hakên jiyanê bûye çavkaniyek gerok. Bi riya bloga xwe, ew armanc dike ku pêvajoya paqijkirinê hêsan bike û kesan bi hêz bike ku malên xwe veguherînin bihiştên birûsk. Jeremy ji ezmûn û zanîna xwe ya berfireh derdixe, şîretên pratîkî yên li ser paqijkirin, organîzekirin û afirandina rûtînên paqijkirina bikêrhatî parve dike. Pisporiya wî di heman demê de çareseriyên paqijkirina ekolojîk-dostane jî dirêj dibe, ji xwendevanan re alternatîfên domdar ên ku hem paqijî û hem jî parastina jîngehê pêşîn dikin pêşkêşî dike. Digel gotarên xwe yên agahdar, Jeremy naverokek balkêş peyda dike ku girîngiya parastina jîngehek paqij û bandora erênî ya ku ew dikare li ser xweşiya giştî hebe vedikole. Bi çîrokbêjiya xwe ya têkildar û çîrokên têkildar re, ew di astek kesane de bi xwendevanan re têkildar dibe, paqijiyê dike ezmûnek dilşewat û xelatdar. Digel civatek mezin a ku ji têgihîştina wî îlham girtiye, Jeremy Cruz di cîhana paqijkirinê de, veguherandina xaniyan û yek carî postek blogê de dengek pêbawer berdewam dike.