Aspiratori i banjës: si të pastrohet

Aspiratori i banjës: si të pastrohet
James Jennings

A e dini se ventilatori i shkarkimit për banjo luan një rol super të rëndësishëm në pastrimin e ajrit në mjedis? Aq më tepër kur banja nuk ka dalje në rrugë.

Përveçse ndihmon në cilësinë e ajrit, ndihmon edhe në ajrosjen, parandalimin e kërpudhave dhe uljen e lagështirës dhe aromave.

0> Sot do të flasim për:

> Çfarë është ventilatori i shkarkimit të banjës?

> Sa i rëndësishëm është pastrimi i ventilatorit të shkarkimit të banjës?

Çfarë është ventilatori i shkarkimit të banjës?

Tifoma e shkarkimit të banjës është një pjesë e pajisjes përgjegjëse për qarkullimin e ajrit të ambientit, duke ndihmuar në largimin e të këqijave aromat dhe ajri i nxehtë – si avulli nga dushi, për shembull.

Përveç kësaj, ventilatori i nxjerrjes mund të maskojë gjithashtu erën e kimikateve pastruese, duke parandaluar që era të përqendrohet në banjë dhe të shkaktojë alergji. Me pak fjalë: është një opsion i shkëlqyeshëm për të rinovuar ajrin në një mjedis!

Pajisja funksionon përmes një helike të vogël, e cila kap ajrin brenda dhe e hedh jashtë përmes një kanali.

Cila është rëndësia e pastrimit të aspiratorit të banjës?

Pastrimi periodik i aspiratorit është i rëndësishëm për të ruajtur efikasitetin e funksionimit të tij, duke shmangur grumbullimin e grimcave të ajrit, yndyrës dhe papastërtive në pajisje.

Për shkak të nxjerrësit ndihmës edhe në kontrollin e lagështisë së ajrit, pastrimi ndihmon në shmangien e përhapjes së mykut dhe kërpudhave brenda pajisjes.

Ngasa kohë duhet për të pastruar aspiratorin e banjës?

Është e rëndësishme të ruani një frekuencë pastrimi çdo dy javë për aspiratorin tuaj, për higjienë më të thellë.

Oh, dhe mbani mend gjithmonë të pastroni tubin! Këtu grumbullohen pluhuri dhe yndyrat nga ajri.

Këshilla të shkëlqyera për pastrimin e banjës mund të gjenden në këtë artikull:

Si të pastroni aspiratorin e banjës?

Pra, le të shkojmë në hap pas hapi për të dezinfektuar aspiratorin tuaj? Ne detajojmë çdo hap për pastrimin që të mos ketë gabim! Shikoni:

Materiale për të pastruar aspiratorin e banjës

Ka disa materiale thelbësore për të filluar pastrimin dhe që mund t'ju ndihmojnë shumë. Ato janë:

> Pëlhurë perfex;

> Pastrues për të gjitha përdorimet;

Shiko gjithashtu: Si të hiqni njollën e çokollatës nga rrobat?

> Doreza;

> Fshesë me korrent;

> Pastrues ose detergjent.

Së pari, fikni pajisjen

Disa modele të aspiratorit kanë një prizë që ndodhet prapa kapakut mbrojtës. Nëse po, hiqni kapakun për të shkëputur kapuçin dhe, së bashku, fikni ndërprerësin e banjës.

Shumica e aspiratorëve kanë dy skeda, në anët e kundërta, që e mbajnë kapakun në vend. Nëse pajisja juaj është e tillë, thjesht hiqni kapakun. Përndryshe, do t'ju duhet të zhvidhosni kunjat, në mënyrë që të hiqet mbulesa.

Me këtë, kalojmë në hapin tjetër!

Pastroni kapakun me fshesë me korrentpluhuri

Shiko gjithashtu: Si të pastroni murin e bardhë në mënyrë praktike

Tani që pajisja është fikur, vendoseni sërish kapakun për ta pastruar – dhe përdorni dorezat 🙂

Me ndihmën e një fshesë me korrent, hiqni pjesën më të madhe të papastërtitë e grumbulluara. Më pas, merrni leckën perfex – ose leckën mikrofibër – dhe zhytni në një tretësirë ​​uji dhe detergjenti Ypê, ose lagni leckën me një masë degreaser, për të hequr yndyrën.

Nëse kapaku është shumë i ndotur , mund ta zhytni në një kovë me ujë të nxehtë dhe detergjent, deri në 20 minuta – por mos e bëni këtë proces me aspiratorin, dakord? Kjo mund të dëmtojë pajisjen.

Shiko këshillat për pastrimin e duhur të tualetit në këtë artikull

Pastroni kapakun

Fshesë me korrent përsëri në dorë: është koha për të pastruar pjesën e brendshme të kapuçit – mundësisht me një grykë të hollë.

Atë që fshesa me korrent nuk arrin, pastrojeni me leckën perfex të lagur me një masë pastruese shumëfunksionale Ypê .

Kur të mbaroni, thani aspiratorin e banjës

Para se të mbarojmë pastrimin, mos harroni të hiqni të gjithë pluhurin që mbetet midis tehuve të helikës dhe të thani gjithçka me një leckë perfex – këtu, lecka duhet të jetë e thatë.

Pas kësaj, rrotullojeni helikën disa herë për t'u siguruar që asgjë të mos shkëputet!

Lexo gjithashtu: Si të pastroni xhamin në dushin e banjës

Vendosni kapakun e kapakut për banjënnë vendin e vet

Tani që gjithçka është e thatë dhe e pastër, gjithçka që mbetet është të vendosni ose vidhosni mbulesën përsëri në vend dhe keni mbaruar: aspiratori është dezinfektuar dhe gati për t'u përdorur përsëri!

Produktet Ypê ju ndihmojnë të pastroni aspiratorin e banjës tuaj në mënyrë efikase dhe të sigurt – shikoni gamën e plotë këtu!
James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.