Largues: ku ta përdorni dhe ku jo kur pastroni shtëpinë

Largues: ku ta përdorni dhe ku jo kur pastroni shtëpinë
James Jennings

Heqësi mund të jetë i dobishëm për pastrimin e shtëpisë, veçanërisht për heqjen e yndyrës, por duhet përdorur me masë.

Produkti mund të përbëjë rreziqe për shëndetin nëse përdoret në mënyrë të gabuar, përveçse mund të dëmtojë disa lloje sipërfaqesh.

Shiko disa këshilla se ku të përdoret dhe ku të mos përdoret mbartësi kur pastrohet.

Në fund të fundit, çfarë është një heqës?

Një pyetje që mund t'i bëni vetes kur dëgjoni për një heqës për herë të parë është: "Heqja e çfarë?" Në fund të fundit, ka disa lloje produktesh që mund të quhen kështu: heqës manikyri, heqës bojë, heqës ngjitës etj.

Në këtë kuptim, ekziston një lloj tretësi në treg që zakonisht quhet vetëm heqës. Është bërë me hidrokarbure (derivatet e naftës) të cilave u shtohet një aromë dhe që mund të ndihmojë në heqjen e njollave të forta dhe mbetjeve të yndyrës në shtëpinë tuaj.

Ku të përdorni mbartësin

Heqësi ndihmon në heqjen e shpejtë të yndyrës dhe njollave të grumbulluara në aspiratorët e kuzhinës, pllakat e lavamanit dhe tavanet prej çeliku inox, për shembull. Për ta bërë këtë, hidhni disa pika të produktit në një sfungjer që nuk ngjit, së bashku me pak detergjent neutral dhe fërkojeni në sipërfaqet që dëshironi të pastroni.

Ju mund të përdorni edhe heqësin për pastrimin e përgjithshëm të xhamit dhe pllakave. Pastroni normalisht me detergjent osepastrues dritaresh, më pas hidhni disa pika pastrues në një leckë të thatë dhe fërkojeni në të gjithë sipërfaqen, gjë që do të japë një shtresë shtesë pastrimi dhe mbrojtjeje.

Si ta përdorni në mënyrë të sigurt mbartësin?

Heqësi përmban substanca që mund të jenë të dëmshme për shëndetin nëse përdoret pa masat e duhura.

Për të shmangur thithjen ose kontaktin e drejtpërdrejtë me lëkurën (që mund të shkaktojë irritim), rekomandohet përdorimi me doreza dhe maskë dhe gjithmonë në një mjedis të ajrosur. Dhe mbajeni jashtë mundësive të fëmijëve dhe kafshëve shtëpiake.

Përveçse është toksik nëse thithet ose absorbohet përmes lëkurës, produkti është i ndezshëm.

Ku të mos përdorni mbartësin

Mos e përdorni mbartësin në dysheme dhe mobilje me sipërfaqe druri, me ose pa llak. Gjithashtu nuk rekomandohet përdorimi i produktit në enët që do të vijnë në kontakt të drejtpërdrejtë me ushqimin, si tenxhere dhe tigan.

Për më tepër, pasi është një produkt i ndezshëm, mbartësi nuk duhet të përdoret në soba, furra dhe pajisje shtëpiake.

Pyetjet e shpeshta: disa pyetje të zakonshme në lidhje me përdorimin e heqësit

Ndërsa njerëzit janë gjithnjë e më të zënë dhe kanë më pak kohë për pastrim, është e zakonshme që ata të kërkojnë një mjet më të fuqishëm dhe në gjendje të bëjë pastrimin e shtëpisë më të shpejtë dhe më praktik. Prandaj, shumë mund të pyesin veten për aplikimin e mbartësit në disa detyra.

Kontrolloni më poshtëpërgjigje për disa pyetje të bëra shpesh.

A mund të përdorni mbartës në dysheme?

Heqësi mund të përdoret për të pastruar dyshemetë qeramike. Për ta bërë këtë, holloni produktin në ujë, siç udhëzohet në etiketën e produktit.

Megjithatë, nuk rekomandohet përdorimi i zhveshësit në dysheme druri të llakuara dhe të laminuara.

A mund të përdorni heqës në pllaka porcelani?

Nuk duhet të përdorni mbartës për të pastruar dyshemetë e pllakave prej porcelani, pasi produkti mund të dëmtojë shtresën mbrojtëse të dyshemesë.

Shiko gjithashtu: Si të pastroni kutinë e celularit? Shikoni tutorialin e plotë

Për të hequr njollat ​​nga kjo lloj sipërfaqeje, ju rekomandojmë të përdorni uthull të bardhë të tretur në ujë, ose pastrues specifikë për pllaka porcelani.

A mund ta përdorni mbartësin në mobilje?

Largësi nuk duhet të përdoret në mobilje me sipërfaqe druri ose të llakuar, për shkak të rrezikut të korrozionit.

Por mund të përdoret në mobilje me gurë, Formica, xhami dhe çelik inox.

A mund ta pastroni frigoriferin me mbartës?

Nuk duhet të përdorni mbartës për të pastruar frigoriferin, pasi është lëndë gërryese, e ndezshme dhe e dëmshme për shëndetin.

Nëse frigoriferi juaj ka më shumë papastërti kokëfortë, provoni të përgatisni një tretësirë ​​me gjysmë filxhani uthull të bardhë dhe një filxhan ujë të ngrohtë, vendoseni në një shishe sprej dhe spërkateni në sipërfaqen e njollosur, duke e lënë të veprojë për disa minuta. Më pas fshijeni me një leckë të lagur.

Shiko gjithashtu: Si të hiqni mykun nga peshqiri i banjës dhe ta parandaloni që të kthehet

Shiko më shumë këshillamënyra të pagabueshme për të pastruar frigoriferin shpejt dhe me lehtësi duke hyrë në artikullin tonë ekskluziv!
James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.