Shtëpia e përshtatur për përdoruesit e karrigeve me rrota: si ta bëjmë shtëpinë të aksesueshme

Shtëpia e përshtatur për përdoruesit e karrigeve me rrota: si ta bëjmë shtëpinë të aksesueshme
James Jennings

Ne ju kemi sjellë këshilla për ta bërë shtëpinë tuaj një shtëpi të përshtatur për njerëzit që përdorin karrige me rrota

Përfshirja është një nga temat aktualisht në axhendë. Por si të sillni në të vërtetë përfshirjen në jetën e përditshme? Përshtatja e shtëpisë me përdorimin e karrigeve me rrota është një fillim i mbarë.

Ka disa masa që duhen marrë në mënyrë që personat me aftësi të kufizuara fizike të kenë më shumë akses dhe të lëvizin më lirshëm. Disa prej tyre janë edhe mjaft të thjeshta – shikoni ato më poshtë!

Rampet në shtëpi të përshtatura për përdoruesit e karrigeve me rrota

Jashtëzakonisht e rëndësishme për zëvendësimin e shkallëve dhe eliminimin e hapave dhe pengesave të tjera, rampat e bëjnë shumë më të lehtë që përdoruesit e karrigeve me rrota të lëvizin. Por kini kujdes: është e rëndësishme që ato të mos jenë shumë të pjerrëta dhe të ndërtohen me material që nuk rrëshqet.

Banjë e përshtatur

Kjo është një nga dhomat më të rëndësishme për t'u përshtatur sepse të rrezikut të lartë të aksidenteve që paraqet dhe përmasave që shpesh zvogëlohen.

Shiko gjithashtu: Si të pastroni kutinë e drekës në shkollë dhe ta bëni atë pa baktere

Dat i ftohtë? Në asnjë mënyrë: investoni në një dysheme që nuk rrëshqet. Përveç kësaj, është e nevojshme të instaloni shufra mbështetëse dhe t'i jepni përparësi mobiljeve më të ulëta. Oh, dhe mos harroni derën, e cila duhet të hapet nga jashtë.

Sensorët

Sensorët e ndriçimit janë një ndihmë e madhe për ata me lëvizshmëri të reduktuar. Kjo mund t'ju parandalojë që të keni një aksident. Pajisjet ndezin dritën përmes një sensori infra të kuqe që njeh burimet engrohjes.

Kur hyjmë në mjedise me sensorë, nxehtësia e emetuar nga trupi ynë interpretohet si një sinjal elektrik, duke aktivizuar dritën.

Kabinete të pajisura

Është e rëndësishme që mobiljet janë në nivelin e syve për përdoruesit e karrigeve me rrota. Lartësia ideale është midis 80 dhe 95 cm, duke e bërë më të lehtë kryerjen e detyrave kur jeni ulur.

Lartësia më e mirë për lavamanin dhe sobën është midis 75 cm dhe 85 cm. Gjithashtu është e dëshirueshme që të shmangen kabinetet nën lavaman, pasi duhet të ketë një hapësirë ​​që karroca me rrota të përshtatet pjesërisht në atë hapësirë.

Dyert dhe korridoret e shtëpisë të përshtatura për përdoruesit e karrigeve me rrota

Dyert , korridoret dhe hyrjet e tjera duhet të jenë më të gjera për të siguruar lëvizshmërinë dhe për të parandaluar që përdoruesi i karriges me rrota të përplaset shpesh ose të ketë nevojë të manovrojë shumë për të kaluar.

Dorezat e dyerve

Dorezat e dyerve të rrumbullakëta janë më të vështira për t'u hapur . Prandaj, jepni përparësi dorezave të dyerve me levë. Përveç kësaj, është e rëndësishme që ato të jenë të lehta, për të lehtësuar trajtimin.

Dritaret

Për përdoruesit e karrigeve me rrota, pragu i dritares duhet të jetë më i ulët se zakonisht, rreth 70 cm. Por kini kujdes: kjo strukturë mund të jetë e rrezikshme për fëmijët, prandaj mendoni të instaloni ekrane mbrojtëse.

Nuk ka qilima në shtëpi të përshtatur për përdoruesit e karrigeve me rrota

Një gjë që mund t'ju shpëtojë nga mendja është prania e qilimave . Është mirë t'i shmangni ato. Qilimat mund të bëjnërrotat e karriges kapen në të, duke shkaktuar aksidente. Lërini të lira dyshemetë që nuk rrëshqasin.

Pëlqen përmbajtja? Pastaj shikoni edhe tekstin tonë se si të përshtatni shtëpinë për të moshuarit

Shiko gjithashtu: Si të vendosni emrin e qëndisur në uniformën e shkollësJames Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.