Si të bëni një kukull me çorape

Si të bëni një kukull me çorape
James Jennings

Doni të mësoni se si të bëni një kukull me çorape? Është një mënyrë argëtuese, krijuese dhe e qëndrueshme për të ripërdorur rrobat e vjetra. Në të njëjtën kohë, ju mund të kaloni një kohë argëtuese me fëmijët.

Vazhdoni të lexoni këtë artikull për të gjetur këshilla mbi materialet e nevojshme dhe hap pas hapi për të krijuar lloje të ndryshme kukullash.

Cilat janë përfitimet e krijimit të një kukulle me çorape?

Bërja e një kukulle me çorape është një aktivitet i dobishëm me përparësi në të gjitha fazat e procesit: para, gjatë dhe pas.

Së pari , mund t'u jepni çorapeve tuaja të vjetra një destinacion të qëndrueshëm, interesant dhe kuptimplotë. Pse ta hidhni nëse mund ta ktheni çorapin në një objekt arti me vlera emocionale?

Lexo gjithashtu: 20 ide kreative riciklimi me shishe PET

Përveç kësaj, Detyra e bërjes së kukullës është tashmë një moment për t'u vlerësuar: ju e lini kreativitetin tuaj të rrjedhë dhe bëni një aktivitet manual. Mund t'i përfshini edhe fëmijët në një kalim kohe argëtuese!

Më në fund, kukullat me çorape shërbejnë, pasi të jenë gati, për të zhvilluar më tej kreativitetin me lojëra për të gjithë familjen. Është një mundësi e vlefshme dhe relaksuese për të dëgjuar atë që të vegjlit asimilojnë dhe riprodhojnë në jetën e tyre të përditshme. Nga kjo, është e mundur të përforcohen vlera të rëndësishme për të gjithë për të jetuar së bashku, në një mënyrë argëtuese. Si thua të krijoni pjesët tuaja?teatrale me fëmijët? Imagjinata juaj është kufiri juaj.

Materialet për të bërë një kukull me çorape

Çfarë të përdorni për të bërë një kukull me çorape? Këtu, varet nga ajo që keni në shtëpi, nga sa doni të shpenzoni, nga aftësitë tuaja artistike. Një nga avantazhet e krijimit të kukullave me çorape është se ju mund të krijoni karaktere argëtuese me çdo gjë që keni mbetur.

Shikoni disa nga materialet që mund të jenë të dobishme për të bërë kukulla me çorape:

 • Çorape, sigurisht
 • Butonat e rrobave
 • Leshi dhe fijet
 • Karton dhe karton
 • Tekina
 • Topa stiropor
 • <9 9>Kruajtja e dhëmbëve
 • Gjelpëra dhe pëlhura
 • Bojë pëlhure dhe bojë gouache
 • Stilolaps pëlhure
 • Gjilpërë
 • Ngjitës për letër dhe pëlhurë
 • Gërshërë

Si të bëni një kukull me çorape: hap pas hapi për 7 ide

Për të bërë një kukull me çorape, sido që të jetë lloji i personazhit që keni ndërmend të krijoni, hap pas hapi fillon, në mënyrë rigoroze, në të njëjtën mënyrë. Ne sollëm këtu një metodë bazë për të krijuar një kukull standarde dhe, më pas, këshilla për t'u përshtatur sipas 7 ideve të ndryshme të kafshëve.

Shiko gjithashtu: Si të pastroni tenxheren me oriz: mësim praktik
 • Për të bërë gojën, prisni një disk kartoni, në një madhësi që e lejon të futet në çorape dhe të bëjë lëvizjen e hapjes dhe mbylljes me dorë (me diametër ndërmjet 8 cm dhe 10 cm)
 • Palosni rrethin në gjysmë, për të shënuar pikën e palosjes që do të bëjë lëvizjen nga gojate kukulles
 • Ne pjesen qe do te jete pjesa e brendshme e gojes mund te ngjisni nje disk letre te kuqe ose te lyeni kartonin ne ngjyre te kuqe
 • Te beni nje prerje ne majen e çorapes, te madhe. mjafton të mbështillet rreth gjithë rrethit të kartonit
 • Vendosni diskun e kartonit në hapjen e bërë në çorape, duke siguruar skajet e vrimës në çorape në skajet e rrethit. Për ta bërë këtë, mund të përdorni ngjitës ose të qepni
 • Për të bërë sytë, mund të përdorni kopsa rrobash, topa stiropor të përgjysmuar, tema, copa shami, kartoni ose pëlhurë. Thjesht qepni ose ngjitni. Nëse preferoni, mund të blini sy të gatshëm në dyqanet e artizanatit dhe t'i ngjitni në çorape.
 • Pas kësaj, "skeleti" i kukullës suaj është gati. Tani, thjesht plotësoni atë sipas personazhit që dëshironi të krijoni, duke vendosur një hundë, veshë dhe mbështetëse

Shikoni më poshtë për këshilla për t'i dhënë kukullës fytyrën e 7 personazheve të ndryshëm:

Si të bëni një kukull me çorape: mace

 • Mblidhni gojën dhe vendosni sytë mbi kukull duke përdorur udhëzuesin e mësipërm.
 • Ajo që e dallon një kukull mace janë veshët dhe mustaqet e syve . Bëjini veshët duke përdorur prerje trekëndore prej kartoni ose shami, në të njëjtën ngjyrë si çorape, dhe ngjitini ose qepni.
 • Gryka mund të bëhet edhe me një copë të vogël shami ose kartoni, pak a shumë trekëndësh në formë, ngjitur së bashku pak mbi gojë.
 • TheMustaqet mund të bëhen me fije ose lesh. Pritini fijet në përmasa të ngjashme dhe, duke përdorur një gjilpërë, fiksojini afër grykës.

Si të bëni një kukull me çorap: Big Bad Wolf

 • Kur të vijë për të prerë gojën, në vend të një rrethi kartoni, mund të bëni një romb me qoshe të rrumbullakosura. Lidheni atë në çorap duke e ngjitur ose qepur.
 • Një nga gjërat që Kësulëkuqja i thotë Ujkut të Madh të Keq është: "Sa sy të mëdhenj që ke!" Pra, kushtojini vëmendje madhësisë kur bëni sytë e kukullës.
 • Ju mund të bëni dhëmbë prej kartoni ose shami të bardhë dhe t'i ngjitni në skajet e gojës.
 • Përdorni copa kartoni ose , pastaj, prej ndjesi – në të njëjtën ngjyrë si çorape – për të bërë veshët e ujkut. Pritini në formë të mprehtë.

Si të bëni një kukull me çorape: lepur

 • Ndiqni hapat e parë për të bërë gojën dhe sytë e lepurit.
 • Duke përdorur karton ose shami të bardhë, prisni dy drejtkëndësha me qoshe të rrumbullakosura. Këta do të jenë dhëmbët e përparmë të lepurushit. Ngjitini ato në majë të gojës së kukullës.
 • Dhe çfarë mund të jetë më e habitshme për një lepur sesa veshët? Mund të prisni copa të mëdha kartoni dhe t'i mbështillni me copa të çorapit tjetër. Më pas ngjiteni ose qepni në majë të kokës. Nëse preferoni veshët me gëzof dhe jo të ngritur, mund të qepni copat e pëlhurës pa karton.

Si të bëni një kukull me çorape:luani

 • Bëni gojën dhe sytë e kukullës sipas tutorialit të mësipërm.
 • Dallimi i madh i kukullës suaj të luanit është mane. Mund ta bëni duke përdorur fije. Prandaj, prisni disa fije leshi duke i lënë rreth 10 cm të gjata. Me ndihmën e një gjilpëre, gozhdoni çdo fije në çorape, duke e lidhur një nyjë në pjesën e brendshme të kukullës, që të mos lirohet.

Si të bëni një kukull me çorap: gjarpër

 • Kur bëni gojën e kukullës, mund të bëni një prerje më të mprehtë në vend të një rrethi kartoni.
 • Mund të përdorni copa shami ose kartoni të bardhë për të bërë këpurdha me majë, të cilat duhet të jenë ngjitur në grykën e kartonit. Nëse dëshironi, thjesht bëni ato në pjesën e sipërme.
 • Kur bëni sytë, bëni një bebëzë të ngushtë vertikale. Shiritat e zinj të shamisë ose kartoni në disqe të bardha me të njëjtin material do ta bëjnë këtë.
 • Bëni një gjuhë të gjatë me fundin e hapur në një të çarë. Mund të përdorni pëlhurë ose ndjesi të kuqe. Ngjiteni bazën në gjuhë në pjesën e poshtme të gojës së kukullës, pranë palosjes në karton.
 • Nëse çorapja e përdorur për të bërë kukullën nuk ka tashmë një model që i ngjan modeleve të lëkurës së gjarprit, ju a mund ta besh. Në këtë mënyrë, prisni copa të ndjesisë me ngjyrë dhe qepni përgjatë trupit. Ose, lyeni modelet me ngjitës pëlhure.

Si të bëni një kukull me çorape:bretkosa

 • Kukullat e bretkosave tradicionalisht kanë ngjyrë jeshile. Nëse nuk keni një çorape jeshile për t'u përdorur, mund ta lyeni me bojë pëlhure.
 • Bëni gojën e kukullës, duke ndjekur këshillat e dhëna më sipër.
 • Një këshillë për të bërë sytë është përdorni një top të vogël polisterol, rreth 3 cm në diametër, të prerë në gjysmë. Ngjiteni secilën gjysmë në pjesën e sipërme të "kokës" së kukullës dhe lyeni bebëzat me një stilolaps të zi.
 • Bëni një gjuhë të gjatë nga pëlhura ose shamia e kuqe dhe ngjiteni në fund të gojës pranë rrudhës.

Si të bëni një kukull me çorape: njëbrirësh

 • Jepni përparësi çorapeve të bardha për të bërë kukullën tuaj njëbrirësh.
 • Bëni gojën dhe sytë sytë e kukullës , sipas mësimit të mësipërm.
 • Mund të bëni një mane duke përdorur fije të bardhë. Prisni disa fije rreth 10 cm dhe me ndihmën e një gjilpëre, i lidhni në pjesën e pasme të çorapit. Lidhni një nyjë në pjesën e fillit që është brenda çorapit për të mos ikur.
 • Përdorni shami ose karton për të prerë veshët me majë. Ngjitini ose qepini në "kokën" e kukullës.
 • Për të bërë bririn e njëbrirëshit, mund të ngjitni disa topa stiropor, të madhësive të ndryshme dhe në rend zbritës, duke përdorur një kruese dhëmbësh. Në bazë, përdorni topin më të madh të thyer në gjysmë. Kjo bazë duhet të ngjitet në majë të "kokës" së kukullës. Nëse preferoni, mund të blini brirë nganjëbrirësh të gatshëm në dyqanet e artizanatit.

5 këshilla për të përfshirë fëmijët në krijimin e kukullave me çorape

Bërja e kukullave me çorape me fëmijët është një mënyrë e mirë për të zhvilluar kreativitetin dhe u ofroni atyre një aktivitet argëtues dhe sfidues. Shikoni disa këshilla për ta bërë këtë në mënyrën më të sigurt dhe më produktive të mundshme:

1. Kujdes ndaj sigurisë: gjilpërat dhe gërshërët me majë duhet të trajtohen nga të rriturit.

2. Nëse fëmija është i vogël, bëni kujdes edhe me ngjitësin dhe me sendet e vogla, si teminat, që të mos futen në gojë.

3. Ndani detyrat: lërini fëmijëve pjesët më të lehta, si ngjitja e syve dhe mbështetësve.

4. Jepuni fëmijëve liri krijuese. Lërini të zgjedhin ngjyrat, format dhe teksturat. Në fund të fundit, ajo që ka rëndësi është t'i japësh formë imagjinatës.

5. Përfitoni nga momenti i bërjes së kukullave për të filluar të mendoni, me fëmijët, për përdorimin që do t'i bëhet çdo personazhi. A do ta përdorni kukullën në një shfaqje teatrale? Në shaka me vëllezërit? Për të ndihmuar me prezantimin e ushqimit? Këto synime mund të ndihmojnë në përcaktimin e pamjes dhe të elementeve të çdo personazhi.

Të pëlqen të bësh sende dekorative në shtëpi? Shiko 20 ide kreative për riciklimin e shisheve PET këtu

Shiko gjithashtu: Si të pastroni tavanin e suvasë në 6 hapaJames Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.