Centrifuga: udhëzuesi i plotë i pajisjes

Centrifuga: udhëzuesi i plotë i pajisjes
James Jennings

Centrifuga është një makinë ku vendosni rrobat e lara, ende të lagura dhe i jep ato praktikisht të thata në pak minuta. Motori i tij bën një lëvizje rrotullimi shumë të shpejtë dhe me këtë kullohet uji nga pëlhurat.

Dmth shërben për të shpejtuar procesin e tharjes duke i lënë copat pak të lagura. Së shpejti, atëherë ato duhet të zgjaten në litarin e rrobave që të thahen plotësisht.

Centrifuga indikohet për disa raste specifike, ka disa përparësi dhe kërkon disa masa paraprake që duhet të dini. Kontrolloni gjithçka në rreshtat vijues.

Cila është më e mirë: centrifuga apo tharëse?

Përgjigja është: varet. Zgjedhja midis një centrifuge dhe një tharëse rrobash ndryshon sipas disa faktorëve, si p.sh. hapësira që keni në shtëpi, prakticiteti që dëshironi dhe madje edhe sa mund të përballoni për pajisjet.

Centrifuga është më e mira produkt ideal për ata që nuk kanë lavatriçe në shtëpi, pasi lehtëson shumë procesin e tharjes (duhet përpjekje për t'i shtrydhur rrobat me dorë, apo jo?).

Zakonisht përfundon larja centrifugimi me cikël në më pak se pesë minuta, prandaj, nuk konsumon shumë energji elektrike.

Së bashku me një makinë larëse, centrifuga bën dyshen perfekte, pasi ato pothuajse përmbushin të njëjtin rol si një makinë larëse.

Tharësja e rrobave është një makinë që përdor ajrin e nxehtë ose të ftohtë dhe e dërgon atërrobat të thata dhe të gatshme për t'u hequr.

Indikohet për ata që nuk kanë hapësirë ​​për të varur rrobat pas tjerrjes ose që preferojnë ta kapërcejnë këtë hap. Procesi zgjat më shumë dhe mund të ndryshojë nga 30 minuta në tre orë.

Ka makina që janë thjesht tharëse rrobash (të cilat kërkojnë një makinë larëse) dhe tharëse që vijnë me një makinë larëse dhe tharëse .

0>Më në fund: një centrifugë zakonisht kushton më pak se një tharëse rrobash.

Si të përdorni një centrifugë rrobash?

Për të përdorur një centrifugë, është shumë e thjeshtë: thjesht vendosni rrobat e lagura brenda kazanit , rregulloje kohen e funksionimit dhe kaq, i shkon vetem punes. Centrifugat zakonisht kanë mbyllje automatike.

Mund të vendosni shumicën e rrobave në centrifugë: xhinse, pallto, çarçafë krevati, banjo dhe liri tavoline, ndër të tjera.

Por mbani mend se është gjithmonë Është e rëndësishme të lexoni udhëzimet në etiketën e veshjes përpara se t'i çoni në centrifugë, në rregull?

Pas centrifugës, thjesht hiqni rrobat nga brenda dhe varni në litarin e rrobave.

Shiko gjithashtu: Bikarbonat natriumi: mitet dhe të vërtetat rreth produktit

6 avantazhe të kesh një centrifugë

Deri më tani, mund të kesh një ide se sa praktike është të kesh një centrifugë rrobash. Por si mund të kontrolloni të gjitha avantazhet e centrifugës menjëherë?

Këto përfitime janë shumë të mira për t'u injoruar, shikoni:

1. Kursimi i kohës: ndihmon shumë për ata që nuk kanë lavatriçe,përshpejtimi i tharjes së pjesëve.

2. Kursimi i energjisë: Është një pajisje që funksionon shpejt dhe konsumon pak energji elektrike.

3. Me kosto efektive: krahasuar me optimizimin që merrni në rutinë, centrifuga nuk është e shtrenjtë.

4. Ai merr pak hapësirë: është shumë i lehtë dhe kompakt, mesatarisht rreth 7 kg.

5. Performanca: centrifuga ka një motor shumë të fuqishëm dhe disa kanë një kapacitet deri në 15 kg.

6. Është e lehtë për t'u pastruar: mbajtja higjienike e centrifugës është e thjeshtë, nuk kërkon teknika dhe produkte të ndërlikuara.

Si ta sanitoni centrifugën?

Siç e përmendëm sapo, dezinfektimi i centrifugës së rrobave është aspak e vështirë. Është shumë e rëndësishme që ta bëni këtë pastrim periodik të paktën një herë në javë, për të siguruar funksionimin e duhur të pajisjes dhe për të ndihmuar në ruajtjen e qëndrueshmërisë së saj.

Ah, para se të niseni për pastrim, ia vlen të lexoni manualin e Udhëzimet e prodhuesit të centrifugës për t'u siguruar që po pastroni saktë.

Një proces bazë pastrimi funksionon si ky:

Së pari, shkëputni centrifugën. Së dyti, hiqni garzën, mbetjet e indeve dhe papastërtitë e tjera që grumbullohen brenda centrifugës.

Me një leckë të lagur Perfex për shumë qëllime dhe disa pika detergjent neutral, pastroni pjesën e jashtme dhe të brendshme të centrifugës.

Kaloni nëpër të gjithë zonën e centrifugës: në kapak, në fuçi, në butonaetj. Më pas, fshijeni me një leckë të pastër dhe të thatë për të hequr të gjithë lagështinë.

Shiko gjithashtu: Si të dekoroni një dhomë gjumi dhe pse është kaq e rëndësishme?

Një opsion tjetër është të spërkatni linjën e re Antibac, si dezinfektuesi ashtu edhe produkti me shumë përdorime mund të aplikohen brenda dhe jashtë për këtë pastrim me ndihmën e pëlhura shumëfunksionale perfex.

7 masa paraprake kur përdorni një centrifugë

Përveç pastrimit të shpeshtë, ka edhe masa të tjera paraprake thelbësore me centrifugën.

Kur përdorni tuajën, mbani mend:

1. Asnjëherë mos e lagni pajisjen dhe komponentët e saj elektronikë

2. Mbyllni zinxhirin e rrobave, për të shmangur fërkimin brenda makinës

3. Shpërndani rrobat në mënyrë të barabartë brenda centrifugës

4. Respektoni kufirin e peshës që mbështet centrifuga

5. Shmangni vendosjen e tij në ambiente me shumë lëvizje të njerëzve dhe sigurohuni që katër këmbët e tij të jenë të mbështetura në tokë (përndryshe mund të përmbyset)

6. Asnjëherë mos përdorni produkte gërryese brenda centrifugës

7. Kryeni një mirëmbajtje vjetore parandaluese për të shmangur defektet në centrifugë

Tani që keni lexuar përmbajtjen tonë në centrifugë, shikoni gjithashtu si ta pastroni makinën larëse .
James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.