Si të hiqni ndryshkun nga çeliku inox: mite x të vërteta

Si të hiqni ndryshkun nga çeliku inox: mite x të vërteta
James Jennings

A e dini tashmë se si të hiqni ndryshkun nga çeliku inox dhe pse mund të shfaqet oksidimi në enët tuaja të kuzhinës?

Në këtë artikull, ne do të shpjegojmë se çfarë është mit dhe çfarë është e vërtetë në mesin e shumë recetave që dëgjoni në të gjithë botën.

Pse shfaqet ndryshku në çelik inox?

Këtu shfaqet miti i parë: që çeliku inox është imun ndaj ndryshkut (fjala "inox" do të thotë "që nuk oksidohet"). Llojet e ndryshme të çelikut të pandryshkshëm janë bërë me lidhje metalike që përmbajnë kryesisht hekur dhe krom, për t'u mbrojtur nga ndryshku, rrjedhimisht ideja se ato nuk oksidohen kurrë.

Megjithatë, mund të ketë të meta të vogla në prodhim që, me koha, do të çojë në oksidim. Përveç kësaj, ndryshku mund të shfaqet në enët prej çeliku të pandryshkshëm për shkak të përdorimit jo të duhur, siç është ekspozimi ndaj kimikateve që dëmtojnë shtresën mbrojtëse. Ose nëse përdorni enë të ashpra për të pastruar çelik inox, kjo mund të çojë në ndryshk në të ardhmen.

Më në fund, edhe kushtet mjedisore mund të çojnë në njolla ndryshku në çelik inox. Për shembull, nëse jetoni në rajone bregdetare, me kripësi më të lartë në ajër, kjo mund të çojë në oksidimin e enëve të inoksit në shtëpinë tuaj.

6 mite dhe të vërteta se si të hiqni ndryshkun nga inoksi çeliku

A funksionojnë produktet shtëpiake për të hequr oksidimin nga sipërfaqet prej çeliku të pandryshkshëm?

Shikoni më poshtë një listë të miteve dhe të vërtetave se sihiqni ndryshkun nga enët tuaja prej çeliku inoks.

Shiko gjithashtu: Tiramanchas: udhëzues i plotë për ta bërë ditën tuaj më të lehtë

A është e pamundur të hiqni ndryshkun nga çeliku inox?

Ky është një mit. Nëse enët dhe pajisjet tuaja inox ndryshken, mund ta hiqni ndryshkun dhe t'i ktheni shkëlqimin.

Për këtë, duhet të përdorni produkte dhe materiale të përshtatshme, për të cilat do të flasim më vonë.

Ftohës A ndihmon ngjitësi në heqjen e ndryshkut nga çeliku inox?

Ky është një mit. Sodat kola kanë në formulë acid fosforik, i cili, në teori, mund të largojë ndryshkun. Megjithatë, kjo do të kërkonte një përqendrim më të lartë të këtij acidi sesa ai që përmban pije.

A është një mbartës një opsion i mirë për të hequr ndryshkun nga çeliku inox?

Heqësi, një produkt për heqjen njolla në çelik inox disa sipërfaqe, nuk duhet të përdoret për të pastruar çelik inox. Është një mit që kjo është një zgjidhje efektive për ndryshkun në çelik inox.

Kjo për shkak se kimikatet gërryese dëmtojnë shtresën mbrojtëse të çelikut inox. Me fjalë të tjera: mos përdorni mbartësin për këtë qëllim

A ndihmon pasta e dhëmbëve për të hequr ndryshkun nga çeliku inox?

Ky është një tjetër mit. Nëse vendosni pastë dhëmbësh në ndryshk dhe e fërkoni duke përdorur një furçë, për shembull, njolla ka tendencë të dalë më shumë për shkak të fërkimit sesa pasta e dhëmbëve.

Megjithatë, kjo metodë mund të gërvisht sipërfaqen e çelikut inox. , duke e lënë atë të ndjeshëm ndaj oksidimit në të ardhmen.

A ndihmon soda e bukës në largimin e ndryshkut nga çeliku inox?

Ky është njëprodukt që punon për të hequr ndryshkun. Prandaj, bërja e një paste me sodë buke dhe ujë dhe më pas kalimi i saj mbi zonat e oksiduara është një zgjidhje efektive.

A mund të largojë uthulla ndryshkun nga çeliku inox?

Edhe kjo këshillë është e drejtë: alkooli uthulla, për shkak të aciditetit të saj, ndihmon në heqjen e ndryshkut nga sipërfaqet e inoksit.

Ne do t'ju mësojmë se si ta përdorni këtë dhe produkte të tjera në temat më poshtë.

Çfarë për t'u përdorur për të hequr ndryshkun nga çeliku inox

Për të hequr ndryshkun dhe për të dezinfektuar siç duhet enët dhe pajisjet tuaja prej çeliku inoks, këtu është një listë e materialeve dhe produkteve të nevojshme:

 • Bikarbonat natriumi;
 • Detergjent;
 • Uthull alkooli;
 • Paste specifike për pastrimin e inoksit;
 • Sfungjer;
 • Pastrim lecke pastrimi .

Kjo listë produktesh dhe materialesh mund të përdoret për të hequr ndryshkun nga artikujt më të ndryshëm prej çeliku të pandryshkshëm, të tilla si tiganët, tasat, takëmet, koshi i plehrave, kulluesi i enëve, lavaman, frigorifer dhe karrige, për shembull.

Si të hiqni siç duhet ndryshkun nga çeliku inox

Mund të hiqni ndryshkun nga enët dhe pajisjet e inoksit në mënyra të ndryshme. Por duhet të merret gjithmonë një masë paraprake: përdorni gjithmonë anën e butë të sfungjerit dhe lecka pastrimi që nuk gërvishtin sipërfaqen e çelikut inox, si p.sh. perfex.

Si të hiqni ndryshkun nga çeliku inox duke përdorur sodë buke

 • Përzienisodë buke dhe ujë për të formuar një pastë të trashë;
 • Aplikoni këtë pastë në zonën e ndryshkur;
 • Lëreni të veprojë për rreth një orë;
 • Hiqeni pastën duke përdorur një sfungjer leckë e butë ose leckë pastrimi;
 • Nëse është një enë që mund të lahet në lavaman, mund ta përfundoni me një larje normale me detergjent neutral.

Si ta hiqni ndryshku nga çeliku inox duke përdorur uthull

 • Aplikoni pak uthull alkooli në zonën e oksiduar, duke përdorur një leckë pastrimi;
 • Lëreni të veprojë për rreth një orë;
 • Më pas lajeni sipërfaqen duke përdorur një sfungjer të butë dhe detergjent neutral.

Si të hiqni ndryshkun nga çeliku inox duke përdorur pastën e pastrimit

 • Përdorni një pastë të veçantë pastrimi për çelik inox, të cilat mund të blihen në hipermarkete ose në dyqanet e sendeve shtëpiake;
 • Aplikoni produktin duke përdorur një sfungjer ose leckë të butë, duke ndjekur udhëzimet në etiketë në lidhje me kohën e veprimit;
 • Përfundoni pastrimin duke larë copa me detergjent neutral dhe sfungjer.

A e keni parë se si u shfaq detergjenti në të gjitha metodat e pastrimit të inoksit?

Mësoni më shumë rreth përdorimeve të produktit duke klikuar këtu.

Si të shmangni njollat ​​e ndryshkut në çelik inox

Për t'i mbajtur enët tuaja prej çeliku të pandryshkshëm për më gjatë, receta kryesore është t'i përdorni dhe pastroni ato në mënyrë korrekte.

Shiko gjithashtu: Si të merrni pjesë në promovimin Ypê do Milhão<8
 • Mos përdorni materiale të vrazhda për pastrim;
 • Mos përdorni substancapastrues gërryes ose gërryes për të pastruar çelikun inoks;
 • Pas larjes, ruajini gjithmonë enët prej çeliku inoks të thata, në një vend pa pluhur;
 • Mos i ruani enët prej çeliku inoks në kontakt të drejtpërdrejtë me lloje të tjera prej metali;
 • Shmangni kontaktin e inoksit me kripën dhe mos lini ushqime të kripura në enët prej inoksi për një kohë të gjatë, për të shmangur dëmtimin e shtresës mbrojtëse.
 • Si të mësoni se si të hiqni ngjitësin nga xhami? Ne mësojmë këtu !
  James Jennings
  James Jennings
  Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.