Si të lani rrobat e zeza që të mos zbehen

Si të lani rrobat e zeza që të mos zbehen
James Jennings

Si të lani rrobat e zeza që të mos zbehen? Me pak kujdes, mund t'i mbani rrobat tuaja të duken të reja për më gjatë.

Shiko gjithashtu: Si të ngjyrosni rrobat: një opsion i qëndrueshëm

Për të zbuluar se cilat produkte të përdorni dhe udhëzimet hap pas hapi për larjen dhe tharjen e fustanit tuaj të zi bazë, lexoni temat më poshtë.

Rrobat e zeza zbehen shumë?

Rrobat e zeza kanë tendencë të zbehen më shumë se ngjyrat e tjera, gjë që është për shkak të vetë procesit të ngjyrosjes në thurje. Për shkak se ka kaluar në më shumë faza për të arritur tonin e zgjedhur, pëlhura e zezë ka më pak fiksim të ngjyrave.

Prandaj, nevojitet një kujdes për të parandaluar zbehjen e veshjeve të zeza. Ju mund të shikoni këshilla të dobishme më poshtë.

Si të lani rrobat e zeza që të mos zbehen: hap pas hapi

  • Përpara se të filloni larjen, është e rëndësishme për të ndarë rrobat: e bardha me të bardhë, me ngjyrë me ngjyrë, e zezë me të zezë. Kjo parandalon që njëra të njollosë tjetrën gjatë procesit;
  • Përveç ndarjes sipas ngjyrës, idealja është që rrobat të ndahen edhe sipas llojit të pëlhurës. Për shembull, nëse lani një rrobë pambuku të zezë me një rrobë xhins, e cila ka fibra më të ashpra, mund të dëmtojë pëlhurën e pambukut;
  • Një këshillë tjetër është të ktheni veshjen nga brenda përpara se ta lani;
  • Mund t'i lani rrobat tuaja të zeza me produktet që përdorni tashmë, si sapun, lavatriçe dhe zbutës pëlhurash. Jepini përparësi detergjentit të lëngshëm të rrobave, pasi versioni pluhur mund të shkaktojë njolla;
  • Mos i lini rrobatlajini rrobat e zeza në larje;
  • Lani rrobat e zeza gjithmonë në ujë të ftohtë;
  • Thani rrobat e zeza në hije, pasi dielli mund ta zbehë pëlhurën.

Si t'i bëjmë rrobat e zeza më të zeza?

A është e mundur të rivendosni tonin e rrobave të zeza të zbehura? Po! Ju mund t'i ngjyrosni rrobat tuaja duke përdorur ngjyra artificiale ose natyrale për t'i kthyer ato në të zezën e mrekullueshme.

Për të mësuar se si t'i lyeni rrobat tuaja, vizitoni artikullin tonë mbi këtë temë duke klikuar këtu.

Përveç veshjeve të zeza, kujdes të veçantë kërkojnë edhe atletet e bardha. Mësoni si ta lani siç duhet !

Shiko gjithashtu: Si të lani rrobat e kontaminuara me zgjebe?James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.