Si të zgjidhni një fshesë me korrent: një udhëzues i plotë

Si të zgjidhni një fshesë me korrent: një udhëzues i plotë
James Jennings

Të dini se si të zgjidhni një fshesë me korrent është e rëndësishme, pasi ajo mund të jetë një nga aleatët tuaj më të mëdhenj kur pastroni shtëpinë.

1. I shpejtë dhe i lehtë për t'u përdorur, përveç heqjes së pluhurit dhe pluhurit nga dyshemetë dhe dyshemetë, mund të jetë i dobishëm edhe për pastrimin e qilimave, qilimave, dyshekëve dhe pastrimit të zonave të jashtme.

Për të zgjedhur fshesën me korrent, ju duhet për të marrë parasysh një sërë faktorësh, si formati, fuqia, hapësira që zë dhe lloji i pastrimit që ju nevojitet. Më poshtë kemi bashkuar një udhëzues që do t'ju ndihmojë në këtë kërkim.

Ku të përdorni një fshesë me korrent?

Shkathtësia e fshesës me korrent është një nga avantazhet e saj më të mëdha. Mund ta përdorni si për të pastruar dyshemetë dhe dyshekët, divanet dhe jastëkët. Mund të përdoret gjithashtu për të pastruar perdet dhe jastëkët.

Në varësi të modelit, fshesa me korrent mund të thithë lëngje, të dobishme për tharjen e zonave të jashtme, qilimave të makinave, pllakave dhe dyshemeve të kuzhinës dhe banjës. Dhe madje mund të improvizoni funksione si gjetja e objekteve të humbura dhe madje edhe parfumimi i shtëpisë gjatë fshirjes së pluhurit.

Përfitimet e fshesës me korrent

Është e shpejtë, e lehtë për t'u përdorur dhe ruajtur. Për shkak se përdor thithjen për të mbledhur mbeturinat, vakuumi parandalon ngritjen dhe përhapjen e pluhurit. Kjo është e zakonshme kur përdorni një fshesë, për shembull, dhe mund të shkaktojë alergji.

Përveç dyshemeve, fshesa me korrent mund të përdoret për të pastruar perdet, divanet, jastëkët, dyshekët dhe qilimat. Kjo ndihmon për të mbajturpa marimangat, kërpudhat dhe bakteret, të cilat shumohen në këto pëlhura.

Disa modele lejojnë thithjen e lëngjeve, një dorë në timon për të tharë dyshemetë, pllakat dhe zonat e jashtme, si dhe tapiceri dhe tapete makinash.

Si të zgjidhni një fshesë me korrent: çfarë duhet të keni parasysh kur blini?

Ne rendisim gjashtë pika të rëndësishme kur zgjidhni fshesë me korrent:

1. Madhësia e shtëpisë, numri i banorëve dhe lloji i pastrimit. Fshesat me korrent mund të trajtojnë gjithçka, nga pastrimi bazë i apartamenteve deri te pastrimi i një shtëpie të madhe me disa banorë.

2. Kushtojini vëmendje ndarjes ku mblidhen mbetjet, qofshin ato të disponueshme apo të fiksuara. Dallimi mes të dyjave është koha e mirëmbajtjes dhe blerja e shpeshtë e çantave.

3. Keni kafshë në shtëpi? Zbuloni nëse pajisja ka fuqi të mjaftueshme për të thithur flokët. Jo të gjitha janë përshtatur për këtë funksion.

4. Fuqia e pajisjes është e lidhur drejtpërdrejt me kapacitetin e saj thithës. Sa më i rëndë të jetë pastrimi, aq më i fuqishëm duhet të jetë pajisja.

5. Kontrolloni gjithmonë hapësirën që keni në dispozicion për të ruajtur fshesën me korrent në shtëpi, në mënyrë që ajo të mos bëhet pengesë.

6. Nëse keni probleme me frymëmarrjen, zbuloni nëse pajisja përdor një filtër HEPA (High Efficiency Particulate Arrestance), i cili ruan deri në 99% të baktereve, kërpudhave dhe marimangave, të cilat shkaktojnëalergjitë.

Si të zgjidhni një fshesë me korrent sipas llojit

  • Fshesa me korrent: ato janë më të lehtat për t'u mbajtur dhe ruajtur. Disa modele kanë një ndarje të ndashme, e cila mund të përdoret me dorë. Shumica nuk kanë kabllo dhe fuqia mund të variojë nga 800w në 2000w.
  • Fshesat me korrent portativ: janë më tradicionalet, me një motor në rrota dhe një zorrë me hundë thithëse të ndryshme . I përshtatshëm për pastrimin e të çarave, qosheve dhe mobiljeve të veshur me susta. Humbet në autonomi, pasi shumica kanë një kordon elektrik.
  • Fshesë me korrent dhe ujë: janë indikuar për pastrim më të rëndë të mjediseve të brendshme dhe të jashtme, përgjithësisht me fuqi më të madhe se 1400w.
  • Fshesë me korrent shumëfunksionale: kanë funksione thithjeje dhe fryrjeje dhe fuqi më shumë se 1600w. Disa mund të përdoren si avullues. E disponueshme si në modele portative ashtu edhe në ato të drejta.
  • Fshesa me korrent robotik: asgjë nuk e kalon rehatinë. Ka modele që mund të fshijnë, pastrojnë, pastrojnë dhe parfumojnë shtëpinë.

Si të zgjidhni një fshesë me korrent me fuqi

Ndryshimi i fuqisë në fshesat me korrent është i madh, duke filluar nga të paktën 200w deri në më shumë se 2000w. Dhe ajo është e lidhur drejtpërdrejt me llojin e pastrimit që ju nevojitet. Sa më i rëndë të jetë, aq më e madhe duhet të jetë fuqia e pajisjes.

Flokët, flokët e kafshëve shtëpiake dhe tufat e papastërtive kanë nevojë për fuqi të lartë për t'u hequr, më e madhe se 1600w.Nëse keni nevojë të pastroni hapësira më të vogla dhe rrallë, fuqia mesatare, nën 1000w, mund të jetë e mjaftueshme.

Gjithashtu mos harroni se sa më e lartë të jetë fuqia, aq më e madhe është zhurma e makinës kur ajo është e ndezur. Nëse jetoni në godina, jini të vetëdijshëm për oraret e pastrimit në mënyrë që të mos shqetësoni fqinjët.

Si të zgjidhni një fshesë me korrent në bazë të ruajtjes

Kontrolloni përpara se të blini nëse fshesa me korrent ka një ndarje ose një qese e disponueshme për të ruajtur mbeturinat. Ajo që ndryshon mes një gjëje dhe tjetrës është koha e mirëmbajtjes dhe blerja e çantave.

Ndarjet e fiksuara dhe të shkëputshme duhet të pastrohen të paktën një herë në muaj. Për ta bërë këtë, mund të përdorni një leckë të thatë ose pak të lagur pasi ta keni zbrazur.

Si të zgjidhni një fshesë me korrent me grykë

Fshesat me korrent janë ato me zgjedhjen më të madhe të grykave . Çdo hundë është menduar për një lloj tjetër pastrimi, prandaj është e rëndësishme t'i njihni ato përpara se t'i përdorni. Mund të shkojë nga më e thjeshta për pastrimin e përditshëm, në më të mirën për të arritur qoshet e vështira.

Ka grykë në formë lecke, të cilat fshihen me një leckë gjatë fshirjes me korrent, të tjera me furçë në fund, të përshtatshme për pastrim. perde, për shembull. Madje edhe ato të veçantat për të mbledhur qimet e kafshëve shtëpiake. Varet nga nevojat tuaja.

Shiko gjithashtu: Si të pastroni fryerjen e ajrit: hap pas hapi brenda dhe jashtë

Si të zgjidhni një fshesë me korrent bazuar në filtrin e saj

Shumica e pajisjeve kanë filtra antibakterial,por është gjithmonë mirë të kontrollosh. Kërkoni akronimin HEPA (High Efficiency Particulate Arrestance), i cili tregon përdorimin e një filtri të aftë për të mbajtur deri në 99% të kërpudhave, baktereve dhe marimangave. Zgjidhni pajisjet që kanë këtë specifikim.

Si të zgjidhni një fshesë me korrent bazuar në madhësinë e kordonit të rrymës

Ky është një rregullim i rëndësishëm i pajisjes me shtëpinë tuaj dhe llojin e pastrimit të saj kërkon. Nëse dëshironi më shumë autonomi, fshesat me korrent të rikarikueshëm nuk kanë tela dhe ju japin liri më të madhe lëvizjeje. Ata humbasin fuqinë, gjë që mund të arrihet vetëm nëpërmjet një lidhjeje elektrike.

Nëse keni nevojë për pastrim të shpeshtë e të rëndë ose keni kafshë shtëpiake në shtëpi, është më mirë të drejtoheni tek ato më të fuqishme me kabllo elektrike. Çfarë humbisni në autonomi, fitoni në performancë.

Si të zgjidhni një fshesë me korrent bazuar në hapësirën që do të pastrohet

Nëse keni nevojë të pastroni brenda, jashtë ose të kryeni pastrim të rëndë shpesh, është më mirë të kërkoni të gjitha-në-një. Ato janë të fuqishme, rezistente dhe të përshtatshme për shtëpi në fshat, plazh dhe qytet.

Nëse nevoja juaj është më themelore, në hapësira të vogla urbane. Fshesat vertikale, të dorës dhe robotike mund të jenë më të dobishme dhe më pak të kushtueshme. Sa më e madhe të jetë kërkesa për pastrim, aq më e lartë duhet të jetë fuqia.

Shiko gjithashtu: Si ta largoni erën nga frigoriferi

Si të pastroni një fshesë me korrent

Bëjeni këtë gjithmonë me pajisjen e fikur. përdorni një leckëpeceta të thata, pak të lagura apo edhe dezinfektuese në zonat e jashtme.

Zbrazni ndarjen e mbeturinave të fiksuara ose të shkëputshme dhe më pas përdorni një leckë të lagur për të pastruar pjesën e brendshme të pajisjes. Shmangni derdhjen e drejtpërdrejtë të ujit.

Mos harroni të pastroni gjithmonë filtrin e motorit, i cili zakonisht është i vendosur në fund. Ndryshojeni të paktën një herë në vit.

4 këshilla për ruajtjen e fshesës me korrent

1. Mbani gjithmonë të pastra çantat dhe ndarjet e grumbullimit. Sa më shumë papastërti të ruhet, aq më shumë përpjekje do të duhet të bëjë motori për të thithur

2. Mbani të përditësuar filtrin e motorit. Sa më shumë papastërti të grumbullohet në hapësirë, aq më e keqe do të jetë performanca e fshesës me korrent në mbajtjen e kërpudhave dhe marimangave. Ndryshojeni të paktën një herë në vit

4. Mbajeni pajisjen gjithmonë të pastër, për këtë përdorni një leckë të thatë ose pak të lagur; Mund të përdorni edhe peceta dezinfektuese

5. Lëreni të ruajtur me pak hapësirë, mos e mbingarkoni me pesha të jashtme

Fshesë me korrent në dorë? Pastaj mësoni se si ta përdorni me udhëzuesin tonë!
James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.