Bleach: Një udhëzues i plotë për përdorimin e duhur

Bleach: Një udhëzues i plotë për përdorimin e duhur
James Jennings

Tabela e përmbajtjes

Zbardhuesi, i cili për shumë njerëz është sinonim i zbardhuesit, është i pranishëm në shportën e pastrimit të pothuajse të gjitha shtëpive braziliane. Produkti ka shumë përdorime të mundshme, si për pastrimin e shtëpisë ashtu edhe për kujdesin e rrobave.

Por a e dini se si bëhet zbardhuesi, cilat janë llojet dhe gjithashtu çfarë masash paraprake duhet të merrni për ta përdorur atë në mënyrë të sigurt? Shikoni këshillat e mëposhtme dhe bëjeni këtë produkt një aleat të fuqishëm në jetën tuaj të përditshme.

Çfarë është zbardhuesi dhe për çfarë përdoret? . Vetë fjala zbardhues do të thotë të zbardhësh.

Produkti vepron nëpërmjet oksidimit, pra duke kryer një veprim kimik me oksigjen ose elementë të tjerë që veprojnë në të njëjtën mënyrë.

Si bëhet zbardhuesi

Zbardhuesit më të zakonshëm bëhen duke përzier ujin me një përbërës aktiv, zakonisht klor ose peroksid hidrogjeni (ujë i oksigjenuar).

Produkte të tjera zakonisht shtohen gjithashtu për të stabilizuar dhe për t'i dhënë ngjyrë ose erë produktit.

Cili është ndryshimi midis zbardhuesit dhe zbardhuesit?

Shumë njerëz besojnë se zbardhuesi dhe zbardhuesi janë e njëjta gjë, por nuk është kështu. Në thelb, i gjithë zbardhuesi është zbardhues, por jo i gjithë zbardhuesi është zbardhues.

Ka dy llojellojet kryesore të zbardhuesve të lëngshëm, dhe produkti mund të prodhohet edhe në formë pluhuri. Shikoni dallimet mes tyre më poshtë.

Njihni llojet e ndryshme të zbardhuesve

Zbardhuesit më të zakonshëm në treg janë të kloruruar dhe ato që përmbajnë peroksid hidrogjeni. Ka edhe opsione pluhuri, të cilat përdorin perkarbonat natriumi si përbërës aktiv. A do të mësojmë pak më shumë rreth tyre?

  • Zbardhuesit me bazë klori: janë lloji më i zakonshëm në treg dhe më i përdoruri është zbardhuesi, i cili është një përzierje e ujit me klorin aktiv. Versione të tjera mund të përmbajnë ngjyra dhe aroma. Ky lloj zbardhuesi është shumë i fuqishëm për dezinfektimin dhe heqjen e njollave, por mund të përdoret vetëm në pëlhura të bardha.

–  Zbardhuesit me bazë oksigjeni : kanë peroksid hidrogjeni si një përbërës aktiv (i njohur më mirë si peroksid hidrogjeni) dhe, për shkak të veprimit të tij më pak agresiv, , mund të përdoret për të hequr njollat ​​nga pëlhura me ngjyra ose të printuara.

– Zbardhuesit pluhur: ato për përdorim shtëpiak zakonisht përdorin perkarbonat natriumi si një përbërës aktiv. Në ditët e përditshme në shtëpi, ato kanë prakticitetin që në disa versione të mund të përzihen direkt në pluhur larës.

Si të përdorni zbardhuesin në mënyrë të sigurt

Si çdo produkt kimik, zbardhuesi është i sigurt nëse përdoret me kujdesin e treguar në etiketë. Lexoni me kujdes udhëzimet përpara përdorimit.

Shiko gjithashtu: Si të thani rrobat në dimër: 6 këshilla për ta bërë jetën tuaj më të lehtë

Së pari, mbajeni produktin jashtë mundësive të fëmijëve gjatë gjithë kohës. Kur e përdorni, përpiquni të vishni doreza dhe, nëse është e mundur, një maskë. Shmangni frymëmarrjen pranë produktit të pastër.

Shpëlajini tërësisht sipërfaqet dhe kulloni pas pastrimit. Nëse dëshironi të largoni erën e tepërt, përdorni pak uthull të bardhë.

Shiko gjithashtu: Si të organizoni garderobën e bebeve

Si mund ta di nëse mund të përdor zbardhues në rroba?

Përpara se të përdorni zbardhues për të hequr njollat ​​nga rrobat, duhet të lexoni me kujdes udhëzimet në etiketën e produktit. Ju gjithashtu duhet të shihni se çfarë thonë etiketat e veshjeve, të cilat zakonisht kanë udhëzime për larjen.

Këto udhëzime ndonjëherë jepen duke përdorur simbole. Një trekëndësh do të thotë që ju mund të përdorni zbardhues. Një trekëndësh me një X tregon se zbardhuesit dëmtojnë pëlhurën dhe nuk duhet të përdoren. Ndonjëherë trekëndëshi përmban dy vija paralele, që do të thotë se është e mundur të lahet me zbardhues pa bazë klori. Dhe nëse trekëndëshi ka një CL në brendësi, kjo do të thotë se mund të lahet me zbardhues me bazë klori.

A e dini se çfarë kuptimi kanë simbolet në rroba? Gjeni këtu

Si të përdorni zbardhuesin në lavatriçe

Për të përdorur zbardhuesin në lavatriçe, duhet t'i kushtoni vëmendje etiketës së produktit dhe gjithashtu udhëzimit manual i makinës.

Rondelet zakonisht përmbajnë një ndarjeekskluzive për zbardhues në formë të lëngshme. Përdoreni gjithmonë këtë ndarje, duke respektuar sasitë e rekomanduara në etiketën e produktit dhe në manualin e makinës.

Zbardhuesi pluhur mund të përzihet me sapun pluhur në ndarjen specifike. Ju gjithashtu duhet t'i kushtoni vëmendje udhëzimeve për përdorim.

Çfarë të përdorni për të zëvendësuar zbardhuesin?

Keni nevojë për të hequr një njollë dhe ju ka mbaruar zbardhuesi? Është e mundur të improvizohet një zëvendësues i lehtë për t'u përgatitur në shtëpi. Shikoni produktet e nevojshme:

– 150 ml peroksid hidrogjeni volumi 30

– 7 luge sapun pluhur

– 7 luge gjelle sode bikarbonat natriumi

– 5 ml zbutës (për aromën)

Përzieni gjithçka në një kovë ose enë me grykë shumë të gjerë dhe përzieni mirë me një shpatull ose lugë me dorezë të gjatë, derisa të jetë shumë homogjene. Ruani në një enë me kapak. Kjo zgjidhje mund të përdoret për të hequr njollat ​​nga rrobat, jastëkët, perdet, tapiceri, ndër të tjera,

Për pastrimin e shtëpisë dhe sipërfaqeve, një zëvendësues tjetër i zbardhuesit mund të jetë uthulla e bardhë (me bazë alkooli). Mjafton të përzieni një lugë (supë) uthull për çdo litër ujë të ngrohtë.

Këto janë zgjidhje të përkohshme kur duhet të rezervoni qilarin në zonën e shërbimit, por rekomandimi më i mirë është të përdorni zbardhues ose zbardhues, të cilat kanë qenëi zhvilluar posaçërisht për këto përdorime.

Një produkt me shumë qëllime

Zbardhuesi është një shakatar i vërtetë në punët e shtëpisë – gjithmonë i holluar me ujë dhe duke marrë masat paraprake të sigurisë të treguara në etiketë. Përveç heqjes së njollave nga rrobat dhe zbardhjes së pëlhurave të bardha, ato mund të jenë gjithashtu një aleat i fuqishëm për:

  • Pastrimin dhe dezinfektimin e dyshemeve dhe sipërfaqeve: holloni 200 ml për çdo 10 litra ujë.
  • Dezinfektoni ushqimin: përdorni 1 lugë gjelle për çdo litër ujë dhe lëreni të zhytet për rreth 10 minuta. Mos harroni të shpëlani më pas! Dhe është e rëndësishme të kontrolloni etiketën nëse lloji i zbardhuesit që keni mund të përdoret për këtë qëllim.
  • Pastroni kanalet e kanalizimeve dhe tualetet: këtu mund ta aplikoni mirë produktin dhe ta lini të veprojë për rreth 10 minuta
  • Heqja e mykut nga muret: aplikojeni me një spërkatës , duke holluar 25 ml zbardhues në 500 ml ujë. Lëreni të veprojë për rreth 20 minuta dhe më pas fshijeni zonën me një leckë të lagur.

Dëshironi të mësoni rreth produkteve super të rëndësishme për pastrimin e shtëpisë? Mësoni më shumë në artikullin tonë!
James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.