Si të letër-muri

Si të letër-muri
James Jennings

A dini tashmë se si të krijoni letër-muri? Mund të jetë një opsion interesant për të ndryshuar pamjen e një ose më shumë dhomave në shtëpinë tuaj pa shumë përpjekje.

Në temat e mëposhtme, ne ju shpjegojmë hap pas hapi se si ta ridekoroni hapësirën tuaj me stil dhe në mënyrë praktike

Shiko gjithashtu: Si të hiqni me lehtësi zhul nga rrobat

A është e lehtë krijimi i letër-muri?

A është në fund të fundit krijimi i letër-muri vetëm për profesionistët? Detyra kërkon njohuri specifike dhe vite përvojë apo mund të bëhet nga kushdo?

Shiko gjithashtu: Si të dekoroni një dhomë gjumi: ide kreative për të gjitha stilet

Në fakt, nuk ka asnjë mister. Pasi të keni marrë vesh dhe të mësoni logjikën e tij, ngjeshja me letër-muri nuk është e vështirë. Për të mësuar se si ta bëni atë në mënyrë praktike, shikoni këshillat e mëposhtme.

Si të vendosni letër-muri: lista e materialeve të përshtatshme

Çfarë ju nevojitet për të vendosur letër-muri? Ne paraqesim një listë të materialeve dhe produkteve që janë të përshtatshme si për letër-muri ngjitës ashtu edhe për ato që kërkojnë ngjitës. Kontrollo:

 • Pëlhurë
 • Letër zmerile
 • Spatula
 • Gërshërë
 • Shkëlqejë
 • Ngjitës matëse ose matës shirit
 • Pluhur ngjitës
 • Ujë
 • Kovë
 • Rul për bojë
 • Shkallët
 • Kufi

Para se të vendosni letër muri, pastroni zonën

Para se të vendosni letër muri, është thelbësore të pastroni të gjithë sipërfaqen ku do ta vendosni. Kjo është për shkak se fragmentet e papastërtisë mund të dëmtojnë lidhjen ose të shkaktojnë dëme në

Më pas pastroni murin fillimisht me një leckë të lagur për të hequr të gjitha grimcat e pluhurit dhe papastërtive. Së fundi, mos harroni të prisni që sipërfaqja të thahet përpara se të vendosni letër-muri.

Si të bëni letër-muri hap pas hapi

Më poshtë janë udhëzimet se si të bëni letër-muri, me hap pas hapi për dy teknikat kryesore dhe këshillat për situata specifike.

Si të aplikoni letër-muri ngjitës ose vetëngjitëse

 • Fshijeni mirë murin duke përdorur një leckë.
 • Nëse është e nevojshme , përdorni letër zmerile për të hequr mbetjet e bojës së tharë ose elementë të tjerë që largohen nga muri me lehtësim.
 • Hiqni pasqyrat nga prizat dhe çelsat. Nëse ka bazamente ose dërrasa të heqshme, hiqini edhe ato.
 • Përdorni një shirit matës ose shirit matës për të matur lartësinë e murit.
 • Preni letër-muri në shirita me të njëjtën gjatësi , duke e lënë çdo shirit rreth 20 cm më të gjatë se lartësia e murit.
 • Shkëputni letrën që mbulon ngjitësin dhe filloni të instaloni nga lart poshtë. Gjithmonë filloni të mbuloni murin në një nga qoshet.
 • Lëreni një boshllëk prej 10 cm letre mbi fundin e murit dhe 10 cm të tjera në fund.
 • Shtrojeni letrën anash anash dhe, pasi të keni ngjitur çdo pjesë të vogël, kaloni një shpatull për të eliminuar flluskat e ajrit. Kalimi mirë i shpatullës siguron gjithashtu që e gjithë sipërfaqja e letrës të jetë ngjitur në mur.
 • Ne e përforcojmë këtëpika: është e rëndësishme që të mos ketë flluska ajri ose pjesë të shkëputura. Gjithsesi, nëse në momentin e parë lini flluskë ajri, mund t'i shponi më vonë, me një kunj, dhe ta përdorni spatulën derisa letra të ngjitet mirë.
 • Në pikat në mur ku ka çelësa ose priza , duhet ta prisni letrën shumë afër zonës së prizës duke përdorur një majë shkruese. Kur të përfundoni ngjitjen e letrës, mund t'i vendosni përsëri pasqyrat.
 • Pasi të ngjitet një rrip letre, filloni përsëri procesin, duke ngjitur shiritin tjetër shumë afër atij të mëparshëm.
 • Pasi të keni ngjitur letrën së bashku, i gjithë muri është i veshur me letër, përdorni një shpatull si vizore për të drejtuar majë shkruesen dhe prisni grykat e mbetura poshtë dhe sipër. Nëse është e aplikueshme, zëvendësoni bazamentet ose dërrasat e skajeve që janë hequr më parë.

Si të vendosni letër-muri me ngjitës

Procesi dhe masat paraprake gjatë instalimit të letër-muri me ngjitës ngjitës janë të ngjashëm me ato në tutorial i mëparshëm. Dallimi është se, duke qenë se materiali nuk është vetëngjitës, do t'ju duhet të aplikoni ngjitës në të përpara se ta instaloni.

Për ta bërë këtë, ndiqni udhëzimet e mëposhtme:

 • Pastroni mur, matni dhe prisni letrën, siç ju mësuam në tutorialin e mëparshëm.
 • Në një kovë holloni pluhurin e ngjitësit duke përdorur ujë. Ndiqni udhëzimet e etiketës së produktit për sasinë dhe metodën e hollimit.
 • Vendosni ngjitësin në pjesën e pasme të letër-muri me një rul boje. Bejenga qendra deri te skajet e letrës, me kujdes.
 • Prisni që ngjitësi të veprojë për rreth 5 minuta dhe më pas filloni ta vendosni letrën në mur, duke ndjekur udhëzimet në tutorialin e mëparshëm.
 • 5>Pak ngjitës doli nga mbrapa letrës dhe u rrëzua në mur? Hiqeni me një leckë.
 • Pasi të keni ngjitur të gjithë shiritat, përfundoni duke prerë grykat, siç shihet në tutorialin e mëparshëm.

A mund të bëni letër muri sipërfaqet me dru ose me pllaka?

Në parim, nuk ka asgjë që ju pengon të vendosni letër muri druri ose pllakash, pasi ngjitësi ose ngjitësi funksionon edhe në këto sipërfaqe.

Një problem i mundshëm është se çarjet midis dërrasave të drurit ose midis pllakave do të shënohet në letër. Por nëse nuk ju shqetëson kjo, vazhdoni.

Si të pastroni muret me letër-muri

Para pastrimit, duhet të dini se çfarë lloji të letër-muri keni instaluar. Letër muri që lahet (përgjithësisht e bërë nga materiali vinyl) mund të pastrohet me ujë. Thjesht lagni një leckë, pikoni disa pika Multiuso Ypê ose detergjent dhe fshijeni në të gjithë sipërfaqen. Më pas mund ta përfundoni me një leckë të thatë.

Letër-muri që nuk lahen nuk mund të vijnë në kontakt me ujin. Një këshillë e mirë pastrimi është kalimi i fshesës me korrent, mundësisht me një shtojcë furçe të ngjitur në grykë. Për të përfunduar, kaloni një fanellëthatë.

3 këshilla për ruajtjen e letër-muri për më gjatë

1. Ndiqni me kujdes udhëzimet e instalimit për të shmangur formimin e flluskave ose pjesëve të lidhura keq.

2. Pastroni rregullisht, duke u kujdesur që të mos lagni letër-muri që nuk lahet.

3. Mbani sfondin tuaj pa lagështi. Nëse e instaloni në një vend si kuzhina ose banjo, përdorni letër të llojit vinyl për të parandaluar formimin e saj.

A po dekoroni dhomën tuaj të ndenjes? Prandaj, sigurohuni që të shikoni tekstin tonë ekskluziv me këshilla për dekorimin e një dhome ndenje !
James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.