Ofruesit e shërbimeve: çfarë duhet të dini përpara se të punësoheni

Ofruesit e shërbimeve: çfarë duhet të dini përpara se të punësoheni
James Jennings

Ka gjëra që vetëm ofruesit e shërbimeve mund të bëjnë për ne, apo jo? Avantazhi kryesor i punësimit të një prej këtyre profesionistëve është të dish se do të kesh një zgjidhje të specializuar për problemin tënd.

Por ne e dimë se shumë dyshime mund të lindin gjatë punësimit.

Çfarë lloj ofruesi shërbimi për të punësuar? Si të zgjidhni ofruesit e mirë dhe të mbani një marrëdhënie të drejtë profesionale?

Shiko gjithçka rreth temës më poshtë.

Në fund të fundit, çfarë janë ofruesit e shërbimeve?

Ofruesit e shërbimeve janë profesionistë të cilët kryejnë veprimtari ekonomike që nuk përfshijnë mallra. Ka ofrues shërbimesh në fusha të ndryshme: transporti, arsimi, komunikimi, teknologjia, mirëmbajtja e ndërtesave dhe pajisjet shtëpiake, etj.

Ne kemi renditur më poshtë ofruesit e shërbimeve që mund t'ju ndihmojnë më shumë për kujdesin e shtëpisë tuaj, godinën ose ndërmarrje.

6 llojet më të kërkuara të ofruesve të shërbimeve për shtëpinë

Specialitetet e ofruesve të shërbimeve mund të ndryshojnë: ka nga ata që kanë njohuri vetëm për një lloj shërbimi dhe ka nga ata që dinë të kryejnë më shumë se një funksion.

Në shtëpi, njerëzit zakonisht kanë nevojë:

  • Profesionistët e pastrimit
  • Elektricistët
  • Teknikë hidraulikë
  • Binjarë
  • Mobilizues mobiljesh
  • Kopshtarë

Këto janë punë që kërkojnë teknika dhe njohuri specifike. Përveç kësajPërveç kësaj, ato përfshijnë trajtimin e mjeteve, zgjedhjen e produkteve të mira dhe metodën e duhur për të zgjidhur problemin tuaj.

Ne as nuk ju rekomandojmë që të rrezikoni të përpiqeni të bëni vetë shërbime, veçanërisht ato që lidhen me energjinë elektrike, gazin dhe hidraulikë.

Punësimi i një ofruesi të mirë shërbimi është thelbësor për ju për t'u siguruar që nuk do të keni ngjarje të paparashikuara me një zonë ose pajisje të caktuar në shtëpinë tuaj.

Në këtë kuptim, ju mund të punësoni ofrues shërbimesh në dy mënyra të ndryshme: me një marrëdhënie pune (CLT) ose pa një marrëdhënie pune (Subjekti juridik).

Kjo varet nga sa shpesh keni nevojë për ofruesin e shërbimit në dispozicion për t'ju ndihmuar.

2>Cilat janë të drejtat e ofruesve të shërbimeve? Dallimet ndërmjet subjekteve juridike dhe CLT

Nëse nuk keni nevojë për një ofrues shërbimi profesional në baza ditore dhe nuk shihni një nevojë ekskluzive për ndihmë, mund të zgjidhni të punësoni një person juridik.

Në këtë rast, kostot e punësimit janë më të ulëta dhe burokracia e punës gjithashtu, përveç faktit që ju nuk jeni të detyruar të jepni përfitime me ligj.

Nga ana tjetër, nëse ka një kontratë formale për ofrimi i shërbimeve, nëse nuk përmbushet në mënyrë korrekte, mund të vuani ende padi pune. Kjo edhe nëse kontraktimi është PJ - quhet pejotizim.

Me ofruesit e shërbimeve të PJ,puna nuk është e varur dhe joekskluzive, kështu që ofruesit e shërbimeve mund të mos jenë gjithmonë të disponueshëm kur ju nevojitet.

Por ju gjithashtu keni mundësinë e punësimit sipas regjimit CLT, i cili është më i përshtatshmi nëse keni nevojë ofruesi i shërbimit çdo ditë, për një periudhë afatmesme deri në afatgjatë.

Në këtë regjim, përveç pagës, ka edhe kosto të tjera si pushime, paga e 13-të, FGTS, jashtë orarit, përfitimet nga sindikatat, etj.

Ndër avantazhet janë qarkullimi më i ulët, vartësia dhe disponueshmëria e kufizuar për ju ose kompaninë tuaj.

5 këshilla për të zgjedhur një ofrues të mirë shërbimi

Pas vlerësimit i cili është regjimi më i mirë i kontraktimit për ofruesit e shërbimeve, është koha për të zgjedhur një profesionist i cili është në nivelin e detyrës për të përmbushur nevojat tuaja.

Disa këshilla për këtë janë:

1. Përpiquni të mësoni për njohuritë teknike që personi ka për punën (qoftë përmes kurseve, treguesve të një personi tjetër ose përmes punës së mëparshme).

2. Analizoni prezantimin e ofruesit të shërbimit: kontrolloni rrjetet e tyre sociale, nëse punojnë me uniformë, nëse përdorin të gjitha pajisjet e sigurisë (PPE), nëse kanë një organizim të mirë në kutinë e veglave, etj. E gjithë kjo llogaritet si një pikë pozitive!

3. Vështirë se do të mund të vlerësoni cilësinë e profesionistit në vetëm një ditë. përveçpunën e kryer, respektoni përgjegjësinë dhe shpejtësinë me të cilën ai ju ndihmon.

4. Përpiquni të shihni nëse ofruesi i shërbimit tregon vërtet përkushtim për zgjidhjen e problemit tuaj ose nëse ai thjesht është i interesuar të paguhet sa më shpejt që të jetë e mundur.

5. Nëse punësimi është një person juridik, kërkoni një profesionist që pranon gjysmën e pagesës në fillim të punës dhe gjysmën tjetër në fund të shërbimit. Kjo i kursen të dyja palët nga humbjet.

Si të mbash një marrëdhënie të mirë me ofruesit e shërbimeve?

Ashtu si në çdo marrëdhënie tjetër pune, nuk janë vetëm njohuritë teknike që kanë rëndësi. Ndërveprimet ndërpersonale ndikojnë në mënyrë të tërthortë në rezultatin e shërbimit të ofruar.

Më poshtë, shikoni disa këshilla për të mbajtur një marrëdhënie të mirë me ofruesit tuaj të shërbimit!

Përkufizimet e kontratës

Ende përpara në mbylljen e marrëveshjes me ofruesit e shërbimeve, është thelbësore që kontrata të jetë transparente në lidhje me funksionet, konfidencialitetin, me pak fjalë, të gjitha llojet e pajtueshmërisë që ju e gjykoni të nevojshme.

Të lehtësoni komunikimin dhe të jeni të hapur për negociata

Në punën tuaj të përditshme, kushtojini vëmendje marrëdhënies së punës si shkëmbim: nëse e keni punësuar këtë profesionist, kjo ndodh sepse ai di të tregojë opsionin më të mirë për të zgjidhur problemin tuaj.

Mundohuni të mos e nxitoni shërbimin, dëgjoni udhëzimet e ofruesit dhe ndani çfarëështë vullneti juaj i rekomandimit të një punëtori. Për shembull: ai ju jep një buxhet që ju e konsideroni të shtrenjtë dhe kërkon materiale më të lira.

Më vonë, nuk do të jeni në gjendje të ankoheni për cilësinë dhe qëndrueshmërinë e asaj që është bërë, e dini?

Kini kujdes me vartësinë

Në rastin e kontraktimit të shërbimeve të kryera nga profesionistë të pavarur, është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje asaj që i referohet vartësisë: nuk mund të lëshoni paralajmërime, të paguani për vonesat. Prandaj, kini kujdes se si e impononi vullnetin tuaj ndaj ofruesit të shërbimit.

Shiko gjithashtu: Çfarë duhet të dini për produktet hipoallergjike

Nëse ofruesi nuk është punonjësi juaj i përhershëm, mund të vuani gjoba kontraktuale prej tij.

Edukim i mirë i modës së vjetër

Nuk do të keni më sjellje të mira sepse ofruesit e shërbimeve nuk kanë një marrëdhënie pune: gjithmonë ofroni ujë, pyesni për jetën e personit dhe kuptoni motivimet e tij.

Kështu, ju do të gjejë profesionistin ideal, të përafruar me vlerat tuaja dhe të gatshëm për t'ju ndihmuar në mënyrën më të mirë të mundshme.

A ju pëlqeu përmbajtja? Pastaj shikoni edhe

Shiko gjithashtu: Si të pastroni kutinë? Shikoni këshillat tona!

artikullin tonë ekskluziv mbi si ta organizoni jetën tuaj financiare!
James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.