Si të pastroni mobiljet MDF: 4 mësime për situata të ndryshme

Si të pastroni mobiljet MDF: 4 mësime për situata të ndryshme
James Jennings

A dini tashmë si të pastroni mobiljet MDF, për t'i bërë gjithmonë të bukura dhe për t'i mbajtur në gjendje të mirë për më gjatë?

Shiko gjithashtu: Si të hiqni njollën e stilolapsit

Në temat e mëposhtme ju paraqesim këshilla praktike për produktet dhe teknikat e pastrimit të tyre. mobilje. Shikoni!

Kur duhet të pastroj mobiljet MDF?

Para se të dimë se si të pastrojmë mobiljet MDF, le të flasim se kur duhet t'i pastrojmë ato. Cila është frekuenca e rekomanduar për pastrim?

Për të shmangur dëmtimet dhe njollat, është e rëndësishme të keni një rutinë pastrimi të mobiljeve. Mund t'i pastroni të paktën një herë në javë.

Gjithashtu, sigurisht, pastroni sa herë që ndotni diçka mbi to. Veprimi i shpejtë në këto raste parandalon njollosjen e sipërfaqeve.

Si të pastroni mobiljet MDF: lista e produkteve dhe materialeve të përshtatshme

Mund t'i pastroni mobiljet tuaja MDF në mënyrë praktike dhe efikase duke përdorur materialet dhe produktet e mëposhtme:

 • Detergjent neutral
 • Sapun kokosi
 • 70% alkool
 • Pëlhurë shumëfunksionale Perfex
 • Sfungjer i butë
 • Dorëzat mbrojtëse

Kujdes nga produktet që duhen shmangur kur pastroni mobiljet MDF

Kur pastroni mobiljet MDF, shmangni përdorimin e produkteve dhe materialeve të tilla si:

 • Lustrues mobiljesh
 • Vajra
 • Detergjente jo neutrale
 • Vajguri
 • Thinner
 • Sanitare uji
 • 5>Dylli
 • Pastrues me shumë përdorime
 • Furça
 • Sfungjerë të ashpër

Si të pastroni mobiljet MDF hap pas hapi

Kontrollo më poshtëudhëzime për të pastruar në mënyrë efikase mobiljet tuaja MDF në situata të ndryshme.

Si të pastroni mobiljet MDF

Ky hap pas hapi është i vlefshëm për mobiljet e bardha, të zeza, mat ose çdo mobilje tjetër MDF me ngjyrë tjetër, qoftë të paprekur ose me llak. Shikoni sa e lehtë është:

 • Lagni një leckë dhe shtoni disa pika detergjent neutral.
 • Fshijeni leckën mbi të gjitha sipërfaqet e mobiljeve.
 • Mbarojeni duke kaluar një leckë të thatë.

Si të pastroni mobiljet MDF të njoma të bardha

 • Përdorni një sfungjer të butë.
 • Lageni sfungjerin me 70% alkool.
 • Rrëshqitni fuqishëm në të gjithë sipërfaqen derisa të hiqet i gjithë ndotja.
 • Fshijeni me një leckë të thatë.

Si të pastroni mobiljet MDF me myk

 • Vishni doreza mbrojtëse.
 • Lageni një sfungjer të butë me 70% alkool.
 • Sfungjeroni sipërfaqen e mykur, duke e fërkuar derisa të ikë i gjithë myku.
 • Mbarojeni. me një leckë të thatë.

Si të pastroni mobiljet MDF me yndyrë

Kjo këshillë vlen kryesisht për mobiljet që janë në kuzhinë. Shikoni:

 • Lagni një sfungjer të butë dhe aplikoni pak sapun kokosi.
 • Fërkoni të gjithë sipërfaqen e mobiljeve, duke hequr çdo yndyrë.
 • Lagni një sapun kokosi. leckën në ujë të ngrohtë dhe shtrydhni mirë. Më pas, fshijeni sipërfaqen e mobiljeve me të.
 • Përfundoni me një leckë të thatë.

A duhet të aplikoni një produkt në MDF për ta bërë atë të shkëlqejë?

Mobiljet dhe fletët MDF zakonisht vijnë ngafabrikë me një shtresë që jep shkëlqim. Nuk keni nevojë të aplikoni asnjë produkt për ta bërë atë të shkëlqejë. Përkundrazi: produktet jo të rekomanduara mund të dëmtojnë shtresën me shkëlqim të mobiljeve.

Me fjalë të tjera: duke pastruar rregullisht, sipas udhëzimeve të mësipërme, mund t'i mbani mobiljet me shkëlqim.

8 këshilla për ruajtjen e mobiljeve MDF

 1. Kani një rutinë për pastrimin e mobiljeve, pastrimin e tyre të paktën një herë në javë.
 2. Nëse ju pikon diçka që mund ta njollosë atë në mobilje, pastroni sipërfaqen sa më shpejt që të jetë e mundur, sa më shpejt që të jetë e mundur.
 3. Mos përdorni produkte që nuk rekomandohen për pastrim.
 4. Kushtojini vëmendje specifikimeve të prodhuesit në lidhje me peshën që mbajnë mobiljet. Vendosja e objekteve shumë të rënda në mobilje mund të shkaktojë dëme.
 5. Mbajini mobiljet tuaja MDF larg lagështirës.
 6. Mos i ekspozoni mobiljet në rrezet e diellit direkte.
 7. Shmangni lënien e syzeve me pi direkt në sipërfaqen e mobiljeve. Përdorni mbajtëse filxhani (të njohur edhe si "krisur").
 8. Shmangni vendosjen e tenxhereve ose kazanëve të nxehtë direkt në mobilje.

Dhe mobiljet prej druri, a po dini si të pastroni? Ne shpjegojmë hap pas hapi këtu !

Shiko gjithashtu: Si të pastroni tabelën e bardhë?James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.