Si te zgjidhni blenderin? Shikoni këshilla për të mos gabuar!

Si te zgjidhni blenderin? Shikoni këshilla për të mos gabuar!
James Jennings

Si të zgjidhni një blender nuk është një pyetje me një përgjigje të vetme! Kjo është arsyeja pse ka kaq shumë opsione modeli në treg – me çmime që variojnë nga nën 100 dollarë deri në mbi 1000 dollarë 😱

Blenderi ideal për çdo person ose familje ndryshon sipas nevojave dhe përdorimeve që dëshironi t'i jepni pajisje.

Për t'ju ndihmuar të identifikoni atë që plotëson më mirë nevojat tuaja, ne kemi përgatitur këtë udhëzues me pikat kryesore për t'u vlerësuar. Dhe në fund, ka ende një kuiz për të parë se cili model është ideal për kuzhinën tuaj. Këtu shkojmë?

Si të zgjidhni një blender: karakteristikat e produktit që duhen ditur

Definitivisht, një blender nuk është i njëjtë. Në lloje, madhësi, fuqi, materiale, funksione dhe çmime të ndryshme, zgjedhja e një pajisjeje të vogël mund të ngatërrojë disa njerëz. A do t'i kuptojmë këto karakteristika?

Llojet e blenderit: blender, industrial dhe tradicional

Gjëja e parë që duhet kuptuar janë llojet e blenderit. Kuptoni ndryshimin midis llojeve blender, industriale dhe tradicionale.

Blenderi i tipit blender është një model më i vogël, praktikisht individual. Adhuruesit e vitaminave dhe suplementeve për smoothie e pëlqejnë atë! Kjo sepse e njëjta gotë ku derdhni pijen vjen me një kapak për ta çuar kudo, duke përfshirë edhe në palestër.

Disa kanë fuqi dhe tehe të mira për të shtypur akullin,por shumica e blenderëve nuk funksionojnë mirë me ushqimet më të forta dhe më të rënda.

Në ekstremin tjetër, ne kemi blenderin industrial : të fortë, me fuqi të lartë dhe me kapacitet të madh. Të aftë për të shtypur me lehtësi ushqimet e ngurta, ato janë të indikuara për ata që gatuajnë në sasi të mëdha, si kuzhinierët, pronarët e bareve dhe restoranteve.

Blenderi tradicional është ai që përdoret për recetat më të ndryshme, si lëngje, kremra, pure dhe brumë edhe më të rëndë, si ëmbëlsira.

Brenda çdo modeli, ne gjejmë gjithashtu një shumëllojshmëri të gjerë opsionesh, me kapacitete, fuqi, funksione dhe materiale të ndryshme. Shkoni këtu për ta kontrolluar.

Shiko gjithashtu: Bleach: Një udhëzues i plotë për përdorimin e duhur

Kapaciteti i blenderit

Kapaciteti i blenderit i referohet madhësisë së filxhanit. Nëse jetoni vetëm dhe nuk gatuani shumë, nuk ka asnjë arsye për të blerë një blender jumbo jumbo që zë vend në kuzhinën tuaj.

Po kështu, nëse keni një familje të madhe dhe një blender të vogël, mund t'ju duhet të përzieni më shumë se një recetë për t'u kujdesur për të gjithë - dhe të përfundoni duke humbur më shumë kohë dhe energji.

 • Për një person rekomandohen blenderat me kapacitet deri në 1 litër; modeli i blenderit përshtatet këtu.
 • Blenderat 1 deri në 2 litra janë të indikuar për familjet deri në 3 persona.
 • Blender 2 litra osemë shumë janë të përshtatshme për familjet me më shumë se 4 persona dhe gjithashtu për profesionistët

Fuqia, shpejtësia dhe konsumi i blenderit

Fuqia e blenderit ndikon në shpejtësinë dhe forcën e tij për të bluar lëndët e ngurta dhe gjithashtu sa energji harxhon.

Fuqia e blenderit

 • Deri në 300 W: e mjaftueshme për përzierje të lehta si lëngje dhe smoothie.
 • Nga 300 W deri në 500 W: zakonisht i përshtatshëm për një familje të vogël, që përdorin sporadikisht blenderin për vitamina dhe kremra.
 • Nga 500 W në 700 W: performancë e mirë me shumicën e llojeve të ushqimeve, të përshtatshme për përdorim të përditshëm.
 • Nga 700 W në 1000 W: optimizon kapacitetin e përzierjes dhe bluan më mirë ushqime të ngurta pa e detyruar pajisjen aq shumë.
 • Nga 1000 W ose më shumë: performancë më e mirë për përdorim profesional dhe për ata që përdorin blenderin për të shtypur akullin, lëndët e ngurta në përgjithësi dhe masat më të rënda.

Shpejtësia e blenderit

Ndërsa modelet më themelore zakonisht ofrojnë tre numra shpejtësie, të tjerët arrijnë deri në 15 nivele, me kontroll gradual. Kjo karakteristikë ndihmon për të pasur kontroll më të madh në përgatitjen e pijeve.

Megjithatë, në praktikë, ndryshimi midis niveleve mund të jetë shumë delikate - pothuajse i padukshëm. Prandaj, për përdorim shtëpiak, numri i shpejtësive nuk është një faktor aq përcaktues.

Konsumi i blenderit

Konsumi i energjisë i blenderit ndryshon sipas fuqisë dhe kohës së përdorimit. Sa më i fuqishëm, aq më i madh është konsumi. Sidoqoftë, një blender më pak i fuqishëm mund të kërkojë më shumë kohë, në varësi të recetës. Kjo mund të çojë në një ndeshje shpenzimesh.

Kontrolloni nëse modeli juaj ka klasifikimin Procel Seal A, i cili garanton kursime më të mëdha të energjisë.

Lexoni gjithashtu: Si të kurseni energji elektrike në shtëpi

Funksionet shtesë të blenderit

Prodhuesit e blenderit ofrojnë funksione të ndryshme që mund të jenë vendimtare kur blini. Shikoni më interesantet:

 • Vetëpastruese: pavarësisht emrit, nuk eliminon nevojën për të larë blenderin, por parandalon ngjitjen e ushqimit në kavanoz. Pas përdorimit, shtoni rreth 500 ml ujë me dy pika detergjent. Larja do të jetë shumë më e lehtë tani.
 • Tehët ose bazamenti i lëvizshëm: gjithashtu ndihmon shumë gjatë pastrimit, veçanërisht nëse bëni preparate më të dendura që ngjiten në qoshe. Përveç kësaj, zvogëlon rrezikun e prerjes gjatë larjes.

Lexoni gjithashtu: Si të pastroni një blender

 • Thërrmuesi i akullit: përveçse për të shtypur akullin, është shumë i dobishëm për grimcimin e ushqimeve të ngrira dhe pulpat.
 • Pulsi: shkon direkt në shpejtësimaksimale, ideale për ushqime të ngurta.
 • Filtri: i mirë për ata që bëjnë lëngje me perime dhe fruta, pasi ndan bagasin nga lëngu, duke mos pasur nevojë ta kullojë.
 • Motori me mbrapa: ndryshon drejtimin e rrotullimit të tehuve, duke parandaluar ngecjen e çdo ushqimi.
 • Timer: Për ata që e ndjekin recetën me germë, mos humbisni kohë duke e përzier.
 • Baza jo e rrëshqitshme: rregullon më mirë blenderin në banak, nuk ka nevojë të mbajë pajisjen.
 • Organizuesi i telave: zakonisht në bazën e blenderit, ndihmon për të mbajtur kuzhinën të organizuar dhe në ruajtjen e telit.

Materiali i filxhanit të blenderit

Kupa e blenderit – ose kavanoza – mund të jetë prej qelqi, akrilik ose çeliku inox.

Blenderat e qelqit nuk njollosin, pastrohen më lehtë dhe, shumë e rëndësishme: nuk mbajnë erë. Megjithatë, ato janë më të rënda për t'u trajtuar, përveçse janë më pak rezistente ndaj ndikimeve.

Blenderët me filxhan akrilik janë të lehta për t'u pastruar, të lehta dhe transparente, por priren të gërvishten dhe të zbardhen me kalimin e kohës. Ato janë më rezistente se xhami, por prapë mund të thyhen.

Disa prodhues kanë zhvilluar akrilike ultra-rezistente, si Tritan Copolyester. Ato janë më rezistente ndaj thyerjeve dhe gërvishtjeve, transparente, të lehta dhe me më pak ngjitjearomat.

Përzierësit e filxhanëve prej polipropileni janë më të lirë dhe kanë një pamje më qumështore. Ato janë më rezistente ndaj rënies, megjithatë kanë më pak rezistencë ndaj nxehtësisë. Prandaj janë më të përshtatshme për pije të ftohta.

Së fundi, blenderët me filxhanë inox janë më rezistentët dhe gjithashtu imun ndaj njollave dhe aromave, dhe më të lehta se ato prej qelqi. Megjithatë, ato nuk lejojnë vizualizimin e përzierjes. Janë më të shpeshta në modelet industriale.

Përveç materialit të tasit, është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje materialit të teheve të blenderit: ato të bëra prej çeliku inox dhe ato me veshje titani priren të jenë më rezistente ndaj shtypjes së ushqimeve të ngurta. tehun më të gjatë dhe nuk ato ndryshk.

Dizajni i blenderit

Përveç zgjedhjes së përfundimeve që përputhen me kuzhinën tuaj - çelik inox, i zi, i bardhë ose me ngjyrë -, dizajni i blenderit ndikon gjithashtu në mënyrën se si funksionon.

Kujdes nga gotat shumë të gjera, të cilat kanë kapacitet dhe fuqi të lartë, por me tehe të vogla. Ky kombinim dëmton qarkullimin e ushqimit dhe lë shumë copa të mëdha në përzierjen tuaj.

Zhurma e blenderit

E fundit, por jo më e rëndësishmja, zhurma e blenderit. Inmetro ka vulën e zhurmës që i klasifikon pajisjet në një shkallë nga 1 deri në 5, ku vula 1 është më e qeta dhe 5 më e heshtura.e zhurmshme.

Shiko gjithashtu: Mësoni si të pastroni perimet

Megjithatë, mund të ketë dallime midis pajisjeve të të njëjtit nivel. Prandaj, kur përcaktoni një lloj blenderi, ia vlen të kontrolloni komentet e njerëzve në faqet e shitjeve ose videot në YouTube.

Kuiz: si të zgjedh blenderin ideal për mua?

Disa pyetje që mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni blenderin ideal:

1. Sa njerëz jetojnë në shtëpinë tuaj?

a) 1

b) 2 ose 3

c) më shumë se 4 persona

Kontrolloni komentet

Nëse keni zgjedhur alternativa A: Blender mund të jetë një opsion!

Nëse keni zgjedhur alternativën B: Mjafton një blender me kapacitet të mesëm, midis 1 dhe 2 litra.

Nëse keni zgjedhur alternativën C: Vlen të merret parasysh kapaciteti prej më shumë se 2 litrash për të gjithë klasën

2. Çfarë ushqimesh përgatitni zakonisht në blender ?

a) i lehtë: vetëm lëngje dhe vitamina

b) i mesëm: përveç lëngjeve dhe vitaminave, bëj kremra, qull dhe përfundimisht ëmbëlsira.

c) i rëndë: përdoret për të bërë miell (për shembull, nga gështenjat ose orizi), për të bluar frutat e ngrira dhe brumin e ëmbëlsirave.

Shikoni komentet

Nëse keni zgjedhur alternativën A: Një blender ose një blender më i vogël, me fuqi të ulët, do të funksionojë mirë.

Nëse keni zgjedhur alternativën B: Ndërsa bëni shumë gjërandryshe, ia vlen të vini bast për një fuqi mbi 500 W dhe një kavanoz qelqi për të shmangur përzierjen e aromave

Nëse keni zgjedhur alternativën C: Kushtojini vëmendje fuqisë së blenderit tuaj dhe materialit të tehet!

3. Ku e mbani blenderin?

a) ekspozohet në banak ose raft të kuzhinës

b) brenda dollapit.

Shikoni komentet:

Nëse keni zgjedhur alternativën A: Dizajni dhe mbajtësi i telit mund të jenë diferencues këtu për ta bërë gjithçka më të bukur.

Nëse keni zgjedhur alternativën B: Kushtojini vëmendje lartësisë së rafteve të disponueshme nëse janë të përputhshme me madhësinë e blenderit!

Dëshironi më shumë këshilla për të pajisur shtëpinë tuaj me produkte të mira? Pastaj shikoni tekstin tonë se si të zgjidhni një peshqir banjoje!
James Jennings
James Jennings
Jeremy Cruz është një autor, ekspert dhe entuziast i njohur i cili ia ka kushtuar karrierën e tij artit të pastrimit. Me një pasion të pamohueshëm për hapësirat pa njolla, Jeremy është bërë një burim i shkëlqyeshëm për këshilla pastrimi, mësime dhe mashtrime të jetës. Nëpërmjet blogut të tij, ai synon të thjeshtojë procesin e pastrimit dhe të fuqizojë individët që t'i transformojnë shtëpitë e tyre në strehë me gaz. Duke u mbështetur nga përvoja dhe njohuritë e tij të gjera, Jeremy ndan këshilla praktike për pastrimin, organizimin dhe krijimin e rutinave efikase të pastrimit. Ekspertiza e tij shtrihet gjithashtu në zgjidhjet e pastrimit miqësore me mjedisin, duke u ofruar lexuesve alternativa të qëndrueshme që i japin përparësi pastërtisë dhe ruajtjes së mjedisit. Krahas artikujve të tij informues, Jeremy ofron përmbajtje tërheqëse që eksploron rëndësinë e mbajtjes së një mjedisi të pastër dhe ndikimin pozitiv që mund të ketë në mirëqenien e përgjithshme. Nëpërmjet rrëfimit të tij të rrëfyer dhe anekdotave të ngjashme, ai lidhet me lexuesit në një nivel personal, duke e bërë pastrimin një përvojë të këndshme dhe shpërblyese. Me një komunitet në rritje të frymëzuar nga njohuritë e tij, Jeremy Cruz vazhdon të jetë një zë i besuar në botën e pastrimit, transformimit të shtëpive dhe jetës, një postim në blog në të njëjtën kohë.